• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fazole Mexiko
Napište svůj komentář k receptu

Fazole Mexiko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole Mexiko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka fazole
    • 2
      ks párky 1-2 silnější
    • 50
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • kečup - jemný dle chuti
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření - chilli con carne

Postup přípravy receptu

1
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájený párek, posypeme chilli con carne, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody. Musí to trochu koukat. Osolíme a opepříme. Fazole propláchneme. Čtvrtinu jich rozmačkáme vidličkou a spolu s celými fazolemi a nasekaným česnekem přidáme k uzenině. Přilijeme kečup dle chuti a necháme vydusit vodu. Pak zaprášíme moukou. Osmahneme a podlijeme opět vodou dle potřeby. Provaříme a podáváme s chlebem. Pro zlepšení chuti můžeme přidat i kousek klobásy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganské Mexiko

Veganské Mexiko

Míšovy fazole v tomatu

Míšovy fazole v tomatu

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iša | 17. 4. 2012 08:59

    jestli ovládáš vaření tak dobře jako gramatiku,tak jsi fakt borec

  • Radušéé | 15. 6. 2011 11:56

    jedno z nejlepších jídel :-)

  • komár | 11. 6. 2011 17:32

    víborné úplně vinikající hezky jsem si na tom pošmákl.prostě unykát víborné opravdu ;-) ;-) :-) <3 <:-)

  • Di - | 30. 1. 2010 15:58

    Sabino, mrkněte také na recept Fazole z Vysočiny. Jsou skvělé a dají se udělat i z konzervy fazolí v tomatě. Vaří se ale z bílých fazolí.

  • Sabina Pišťáčková | 30. 1. 2010 15:51

    Děkuji moc za recept...budu dělat zítra manželovi do práce! On to miluje, ale já jaksi neměla recept, takže teď můžu vařit o stošest! Věřím, že mu bude chutnat...

  • Pavel Nový | 7. 10. 2008 13:00

    Včera jsem si fazole udělal a musím říct, že si i pošmakoval. Trochu jsem recept poupravil - přidal i bílé fazole, špekáček, slaninu a nemá to chybu. Podobně upravuji i čočku.

  • Michaela Navrkalová | 17. 2. 2008 14:55

    Dneska jsem fazole udělala. Nedali jsme tam žádnou uzeninu.Jen jsme vyškvařili slaninu. Dali jsme konzervu fazolí sterilovaných a konzervu fazolí s kukuřicí v chilli omáčce. Přidali Kimbal (chilli omáčka), chilli koření, masox, aby to mělo aspoň vůni masa. Prostě skvélá ostrá pochoudka. Hlavně za 15 min. hotová. Dobrý nápad!

  • Iveta Soralova | 6. 11. 2007 19:18

    Naprosto vynikající.Stroužek česneku jsem prolisovala a orestovala společně s cibulkou.Ač jsem věčně hubnoucí ten špek tam prostě patří.Moc výborné a RYCHLÉ!!!!

  • Jarka Mastilová | 31. 10. 2007 18:28

    Recept jsem vyzkoušela,fazole jsem dala hned ze dvou plechovek,protože manžel jídla z fazolí má moc rád.Velice nám oběma chutnalo,proto dávám za 1.

  • Ivana Samcová | 17. 12. 2006 16:46

    Fazole jsou výborné. Těším se, až je budu zase dělat. Rychlé, jednoduché a hlavně opravdu mňamka. Neměla jsem špek, dala jsem kousek anglické slaniny a jak psal Jan, přidala jsem trochu mrkve a kukuřici. Jinak přesně podle receptu. Díky za recept. Ivana

  • Michaela Veselá | 9. 11. 2006 12:28

    Jsem ráda, že vám všem tento recept zachutnal. Doma jsme stále přemýšleli, co udělat z fazolí a nakonec jsem vymyslela toto. Všem doma to zachutnalo a tak jsem se rozhodla o recept podělit. Tak všem Dobrou chuť!!!

  • Blanka Hynková | 19. 9. 2006 22:34

    Hlásím, že jsem to vyzkoušela, je to super, jen opravdu pozor na čili ! Zacházet s ním opratrně - barevný pepř - hadr. JInak suprovka, i tak to velice chutnalo.

  • Guest František ..... Habrman | 30. 8. 2006 15:42

    je to řečeno jedním slovem -super-,toto je mé oblíbené jídlo,čím ostřejší tím více mi chutná!občas si ho udělám ze všech barev fazolí které se dají koupit.

  • Jura | 26. 4. 2006 18:22

    Vynikajici recept,fazole jsou i zdrave,ale nadymaji.Pro odstraneni nadymani pridat trochu saturejky.

  • Markéta | 16. 1. 2006 11:50

    Jsou vynikající, hodně osté ale dobré. Používám koření Mexiko a to má řiz :o)

  • Jan Smrž | 8. 11. 2005 19:05

    Ja delam neco obdobneho akorat pridavam hodne majoranky a zeleninovou smes z plechovky (mrkev, kukurice)

  • Petr Hamouz | 24. 9. 2005 09:42

    Vynikající recept ,ale u nás doma špek nikdo nejí ,tak jsem to vzal do práce ,a tam se po tom zaprášilo

  • Lenka | 8. 9. 2005 09:18

    Fazole jsou výborné, jednoduché a levné. Akorát jsem je musela dělat 2x, protože větu posypat chilli jsem vzala opravdu doslova. Takže pro neznalé radím - s tím chilli opatrně - i tak to bude dost pikantní.

  • Milan | 6. 7. 2005 16:09

    Řeknu to stručně ale výstižně-nemá to chybu.

  • Lenka Horáková | 23. 5. 2005 11:18

    Naše "Super extra pálivé fazole alá mexiko!" Taťka dal uvařit fazole a nevěděl jak je upravit...tak jsem hledala v různých kuchařkách, dokonce i Recepturách ze školy co se znich učímě a nic sem nenašla...poslední záchranou byla tato stránka. Moc vám děkuji. Fazole jsou výborné a taťka se jen oblizuje. Přeji Hezký den

  • Věra | 13. 4. 2005 15:00

    Výborné.Manžel si je "vydupal"během jednoho týdne 2x-moc mu chutnaly.Jen jsem neměla špek,tak jsem použila sádlo a podruhé jsem nepřidávala klobásu-bylo to trochu těžké a použila jsem klasické předvařené bílé fazole k vaření a použila jsem koření MEXIKO(Chilli non carne jsem doma hned nenašla).Jinak je to opravdová mňamka a podle manželova nadšení to odhaduji na každotýdenní vaření těchto fazolí.

  • Naďa Kormaníková | 22. 3. 2005 14:35

    Naše oblíbené jídlo - máme ho pojmenované "Kovbojské fazole", v podstatě stejný recept. Já ho vlastně dělám pokaždé jinak, podle toho co doma mám. Základem jsou fazole buď z plechovky (to když chci mít uvařeno za 10 min), nebo doma uvařené bílé nebo barevné)Na pánvi usmažím špek a cibuli na půlkroužky, přidám buď uzené, klobásu (cokoliv od masa), kečup, lečo, pepř, čili. Prohřeju a podávám s chlebem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Kečup - jemný Koření - Chilli Con Carne Párky Pepř mletý Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

11
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
8
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
7
Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)
Kávovo-smetanové …
7
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
7
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Fazole Mexiko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact