• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Fasolada - řecká fazolová polévka

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fasolada - řecká fazolová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fazole
    • vývar z uzeného masa, nebo kostky
    • 250
      g kořenová zelenina
    • 400
      g brambory
    • sůl
    • cibule
    • česnek
    • mletá paprika
    • olej
    • pórek nebo petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
2
Ještě před koncem vaření přidáme osmaženou zeleninovou směs: na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, chvíli jí restujeme, pak okořeníme paprikou a drceným česnekem.
3
Vše ještě chvíli povaříme a dosolíme.
4
Nezahušťujeme, to zajistí rozvařené fazole nebo brambory. Na talíři zdobíme petrželkou nebo pórkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 6. 4. 2016 07:04

    A proč by se zelenina měla smažit na másle? Do takovéhle polévky patří olivový olej, a ten je určitě dietnější než máslo, byť rozpuštěné v hotové polévce! :-\

  • Marie Vlckova | 10. 8. 2015 15:56

    Cerstve, jen v polevce rozpustene maslo je urcite dietnejsi nez kdyz se na nem smazi zelenina.

  • frak | 7. 8. 2015 20:13

    Kvůli dietě jste zeleninu neosmažila..., ale pak jste přidala kousek másla? Jaký tohle má význam, když kvůli dietě nesmažíte, ale pak dáváte do pokrmu rovnou máslo?? <:-)

  • Romana | 12. 2. 2014 10:10

    Báječná, ten citron je v tom dokonalý :-) Doporučuji všem

  • Janaso | 18. 5. 2013 17:37

    Velmi dobrá, rozhodně zopakuji.

  • Lenka | 27. 1. 2012 17:20

    také žiju v Řecku a nebyla by to správná fasulada, kdyby se tam nepřidal citron s olivovým olejem - každý přidává na talíři podle chuti.... bez toho by to nebylo ono ;-)

  • CHRISSA MAROGLOU | 9. 10. 2009 12:11

    dobry den dovolte abych pridala ze pani Marsi to ma spravne...ziju v Recku od malicka tak vlastne reckou znam lip nez ceskou kuchyn'- FASOLE PRES NOC namocit do vody...a jeste dodam ze ZADNA ZELENINA se NESMAZI!- akorat se tam prida olivovy olej ke konci do vyvaru az tam vsechno je..dalsi je spravny dekuji

  • Blanka Vokounová | 11. 12. 2008 12:33

    Dělala jsem z červených fazolí, bez brambor a také byla výborná. Kořenovou zeleninu jsem kvůli dietě nesmažila, ale rovnou nastrouhanou zeleninu + cibuli, česnek hodila do hrnce s fazolemi a povařila. Cca 5 lžic fazolí jsem rozmixovala, kvůli zahuštění. Pro zjemnění jsem dala kousíček másla. Polévka byla mňamka. Když přidáte trochu více pálivé papriky, tak je i pikantní :-)

  • Anonym | 11. 5. 2007 15:54

    perfektni

  • Di | 1. 2. 2007 09:05

    My nemáme babičku v Řecku, ale v Pardubicích, takže návod nepochází od rodilého Řeka. Totožný recept na tuto polévku jsme našla na dvou různých místech. Možná je to pravá fasolada (krajová varianta jako u boršče nebo české bramboračky), možná ne. V každém případě jsem s ní uspěla u mnoha známých, kteří ji již vaří také. To ovšem neznamená, že nevyzkouším variantu s rajčaty (protlakem). Jen neslévám první vodu z luštěnin. Připadá mi to zbytečné a prý se tak vylévají cenné látky.

  • Anda | 1. 2. 2007 01:31

    Musim souhlasit s pani Marsi take mam tchini Rekini a opravdu popsala pravou reckou fasoladu jenom ja davam rajcata mysto protlaku,ktere predem na kratko ponorim do vrouci vody aby slupka praskla a dala se lehce odstranit a pak oloupana a rozkrajena je dam do polevky....vyborna a pozor pomaloucku varit aby v polevce nepraskly fazole nepraskly a krasne sama od sebe zhoustla

  • Marsí | 22. 2. 2006 14:24

    Dovolila bych si přidat obměnu: takhle vařila Fasoladu moje tchýně- rodilá Řekyně:Přes noc namočené fazole opláchneme a uvedeme do varu.Krátce povaříme, slijeme a vaříme znovu v čerstvé vodě. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno nakráj.kousek celeru a mrkev, celerovou nať a 2 stroužky česneku.Přidáme 3 lžíce oliv.oleje a necháme bublat.Když jsou fazole měkké, ale ne rozvařené, přidáme lžíci rajského protlaku, osolíme,opepříme a ještě krátce povaříme.Podáváme s bílým chlebem a balkánským sýrem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Fazole Kořenová zelenina Mletá paprika Olej Pórek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

95
Spálenec, naklíčený, napučený hrách, základní recept
Spálenec, naklíčený,…
42
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
34
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
28
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
27
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět!  A slyšet…

Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět! A slyšet…

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact