• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Farvely - židovská kuchyně
Napište svůj komentář k receptu

Farvely - židovská kuchyně

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farvely - židovská kuchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme co nejtvrdší těsto, sformujeme ho do koule a na struhadle s velkými otvory nastrouháme. Rozsypeme na utěrku a necháme vyschnout. Pokud chceme farvely použít, vaříme je ve slané vodě 10 minut.
2
Podáváme v polévkách, ale i jako samostatné jídlo polité tukem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • David M | 2. 12. 2012 19:09

    Ano, farvely sú dobré po vysušení do zlatova upiecť v rúre a zaliať vývarom údeného (kurča pre košer) bravčové pre ostatných a nechať ho urobiť v rúre v kastroliku s pokrievkou a k tomu hovadzie maso dusené alebo rezeň hovadzí na strúhanke.

  • venyss | 11. 9. 2007 11:59

    My tomu říkáme strouhání. Drobení děláme ze stejných přísad,ale jako postup je jako u drobenky na koláč. V polévce také dobré.

  • Tereza Jarčušková | 15. 2. 2006 13:50

    Na východe sa tomu hovorí aj papcun.

  • mon | 2. 2. 2006 23:37

    Na Slovensku tomu hovoríme mrvenička :o)

  • Tereza Jarčušková | 27. 1. 2006 14:04

    Našla som si váš recept, Nadenko. Zvyknem tarhoňu dusiť ako vy uvádzate, ale v rúre. Má potom peknú farbu dohneda. Ale tú druhú časť som nepoznala, určite urobím , vyzerá to výborne. Maďari majú fajn kuchyňu.

  • Naďa | 27. 1. 2006 11:21

    již před drahným časem jsem sem zadala recept s názvem "Tarhoňa".Vyhledejte a uvidíte,že tahle tarhoňa,drobení nebo farvely,se dá využít k velmi jedlé a výtečné příloze.My tomu doma říkáme mana,protože je to fakt boží!

  • Jana Povolná | 26. 1. 2006 15:18

    pro Vás Farvely ,u nás Drobení,myslím ,že na názvu nezáleží.....je to výborné do polévky...i když poslední dobou z lenosti raději vařím jáhly....jsou chuťově i vzhledově skoro stejné jako malé drobení (tarhoňa)....

  • monika novotná | 26. 1. 2006 08:11

    Jasně,už chápu,díky Terezko,špagety a kolínka jsou taky jedno těsto a přesto je to rozdíl. :o)

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 12:39

    Tarhoňa sa robí aj u nás, je to to isté cesto, ale stúha sa na drobnom strúhadle , teda s najmenšími otvormi. Rozdiel je len vo veľkosti.

  • monika novotná | 25. 1. 2006 11:27

    neříká se tomu v Maďarsku tarhoňa?

  • Airan Novakova | 24. 1. 2006 10:48

    Jeee...ja zacala cist z vrhu, uz to vim:-)))))) Cetla jsem, ze diky svemu slozeni a zakaz michani nektere suroviny (napriklad mleko s vejsi) dela z zidovske kuchyne jednu z nejzdravejsich i kdyz bohuzel malo popurarnich.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Oběd Vaření Vegetariáni Levně Izrael Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Houbový guláš
Houbový guláš
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Farvely - židovská kuchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact