• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Napište svůj komentář k receptu

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

autor: JLV
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová krkovice
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 40
      g sůl
    • 20
      g pepř mletý
    • snítka tymiánu
    • 200
      g šalotka
    • 20
      g chilli

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou krkovici očistěte a rozkrojte na 4 kusy hranolků o výšce cca 4cm a stejně tak široké. V misce si společně s olejem rozmíchejte koření a nechte chvíli odstát. Maso osolte a sůl důkladně vmasírujte do masa, které následně potřete směsí koření. Oloupejte šalotku, rozkrojte na čtvrtiny a rozdělte jednotlivé měsíčky. Do vakuového sáčku (lze použít i pečící pytlík) vložte 1 kus připravené krkovice se snítkou tymiánu a jednou čtvrtinou připravené šalotky šalotku. Po naplnění všech sáčku, za vakuujte popřípadě pevně utěsněte pečící pytlík a vložte na pekáč do trouby rozehřáté na 80°C a pečte minimálně 120 minut.
2
Díky metodě souse-vide se v mase zachovávají nejen všechny důležité živiny, ale maso si zachová svou charakteristickou chuť a je skvěle provoněné kořením a šalotkou.
3
**TIP:** díky zachování původní chuti masa. (tím myslím před zpracováním) Nakupujte krkovičku u svého ověřeného řezníka a vždy čerstvé, ne vakuově balené, které může obsahovat zbytečně velké množství vody, která v původní surovině rozhodně nebyla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 18. 1. 2014 13:36

    Super, i manžel pochválil. Šťávy bylo mraky, ani jsem to nečekala. Šalotek jsem dala víc, ale příště je nakrájím na menší dílky - byly docela tvrdé, žádná tragedie, ale na to, že byly v troubě více jak 2 hodiny...Podávala jsem s pečenými brambory s tymiánem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vánoce Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Snítka tymiánu Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Kávový korpus

Kávový korpus

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

85
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
79
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
44
Míša řezy
Míša řezy
36
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farmářská polévka
Farmářská polévka
Farmářské špecle
Farmářské špecle
Fazolačka po Uhersku
Fazolačka po Uhersku
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se slaninou
  • Recepty.cz
  • Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact