• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Napište svůj komentář k receptu

Farářská polévka (s vaječnými nočky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 220
      g čerstvá zelenina míchaná
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      l vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • zeleninová nať dle chuti
  • Na nočky:
    • 35
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce menší
    • sůl a koření dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme mix očištěné, na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek, kapustičky, řapíkatý celer...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

2
Po osmažení zeleniny přilijeme vývar, dle chuti osolíme a opepříme a přivedeme k varu. Kdo chce, může přidat i jemně nasekaný česnek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Během smažení zeleniny si připravíme nočky. Na rozpuštěném másle si osmažíme světlou jíšku, do které dle chuti můžeme přidat jemně drcený kmín, pepř, papriku, bylinky... Do osmažení jíšky vmícháme vajíčka, která osolíme a necháme srazit na menší nočky. Pokud máme nočky velké, nevadí, snadno je přepůlíme nebo rozčtvrtíme lžící.

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém!

4
Nočky vsypeme do polévky, kterou jsme přivedli k varu a povaříme do změknutí zeleniny. Dle chuti dochutíme, přidáme čerstvě nasekanou nebo sušenou petrželovou nebo celerovou nať, případně dolijeme vývar dle potřeby a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.

Polévka s játrovými knedlíky podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvá zelenina Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Vejce Vývar Zeleninová nať

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Kuskus salát

Kuskus salát

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Čevapi

Čevapi

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

59
Blesková sýrová omáčka
Blesková sýrová omáčka
58
Terina ze sardinek a paprik
Terina ze sardinek a…
55
Rajčatový krém Salmorejo
Rajčatový krém Salmorejo
55
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi
Treska s gratinovanou…
51
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Queen Plačková je připravená na Vánoce: Kýč! A hned dvojitý

Queen Plačková je připravená na Vánoce: Kýč! A hned dvojitý

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Farmářská polévka
Farmářská polévka
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…
Farmářské špecle
Farmářské špecle
  • Recepty.cz
  • Farářská polévka (s vaječnými nočky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact