• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Far Breton
Napište svůj komentář k receptu

Far Breton

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Far Breton
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g hladká mouka
    • 80
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce med
    • 600
      ml mléko
    • 25
      ks sušené švestky vypeckovanych a pomoučněných

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mléko, vejce, mouku, cukr a med (je to dost tekuté). Nalijeme těsto do vymazané a vysypané zapékací mísy nebo pekáčku a naskládáme do něj švestky (nejlépe až v troubě, jinak se nám při manipulaci s pekáčkem švestky v tekutém těstě nahrnou na jednu stranu). Pečeme 50 minut na stupeň 5 nebo 6, až je koláč hezky nahnědlý.
2
Tento tradiční hutný koláč z Bretaně může připadat nám Čechům, zvyklým na nadýchané kynuté těsto, exotický. V Bretani ho milují a jedí téměř každou neděli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušenky "Breton"

Sušenky "Breton"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sandra Silhanova | 19. 7. 2007 13:37

    Vynikajici kolac, primo z Bretane jsme si dovezli recept, pote, co jsme zdlabali spoustu original bretanskych faru :)) malinko jednodusi verze, kterou mame z bretane:250 g mouky, 150 g cukru, 1 sacek vanilkoveho cukru, 4 vejce, 1 litr mleka a 100 g svestek namocenych v rumu.clovek by neveril, ze se neco tak sileneho upece, ale za 45min na 250 je uplne dokonale hotov. strasne jednoduche a strasne dobre :)

  • Irena Zahoříková | 20. 6. 2007 10:58

    Tak jsem vyzkoušela a musím říct, že mě výsledek opravdu překvapil. Při pečení jsem zažívala jako kuchařský začátečník trochu hrůzu, protože po hodině mi prostředek koláče ještě pořád plaval. Nakonec se ale dopekl bez problémů. Opravdu je to dost chuťově nezvyklý koláč, ale rozhodně není špatný. ;-)

  • Barbora Polakova | 23. 3. 2007 22:47

    Velmi dobry kolac, autorka ma pravdu je trochu odlisny na ake sme zvyknuty ale je vazne dobry.Nabuduce ale tie slivky nakrajam aspon na polovicky.

  • MartinV | 1. 2. 2007 09:39

    Tak tohle se mi líbí, bez práškové chemie. Zkusil bych dát část mouky pohankové, má oříškovou příchuť. Podobnou dobrotu jsem dělal minulý týden z Amasaké, bez cukru (pro případné dietáře i bez lepku). Přidám do receptů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Med Mléko Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Vepřový kotlík s fazolemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Batátový koláč

Batátový koláč

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

88
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
58
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
36
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
25
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Far Breton
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact