• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Falešná husí játra
Napište svůj komentář k receptu

Falešná husí játra

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná husí játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová játra
    • 1
      ks šlehačka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s hlávkovým salátem a chlebem. Chutnají jako játra husí a přijdou levněji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Husí játra v lokši

Husí játra v lokši

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 6. 2012 23:23

    Na to, jak je to dobré je to neskutečně jednoduché :-). Děláme to na studené mísy na vánoce a na velikonoce a vždy s velkým úspěchem. Kromě uvedených ingrediencí dávám asi lžíci paštikového koření. Dělám si sama směs, kterou pořádně utřu v hmoždíři a přesiji přes jemné pláténko, ale je možné dát koření den předem do cca 2 lžic vody, kde ho necháme louhovat, pak před připravou zahřejeme až k varu a necháme vystydnout a do játrové směsi přidáme jen přefiltrovaný výluh, který dodá chuť bez případných nepříjemných kousků koření. Také můžete do hmoty před pečením přidat 2 - 3 lžíce koňaku...

  • Tereza T
    Tereza T | 1. 11. 2010 14:02

    Dobrý den, už je doplněno. Díky za upozornění

  • Jana | 30. 10. 2010 22:29

    Prosím prosím, moc ráda bych to zkusila...ale kde jsou ty ingredience? Játra a šlehačka jenom??

  • Věra Novotná | 23. 2. 2007 19:47

    pro Gábinu. Dělala jsem v mikrovlnce jako klasické vaření asi 10 minut. (měla jsem formu na muffiny, ve větších formách určitě déle).

  • Daniela O. | 23. 2. 2007 18:01

    No, tak tohle je opravdova BOMBA. Delala jsem take z jatyrek kurecich. Jenom je mi lito, ze nemuzu posoudit, jak to chutna po ulezeni, protoze nezbyl ani drobecek. Pridavam k oblibenym.

  • D K | 23. 2. 2007 15:39

    Chci to vyzkoušet z kuřecích jater. Je nutné aby játra byla pomletá nebo stačí jen nakrájet na drobno?

  • Zdenka | 23. 2. 2007 10:24

    Ja to dávam do sáčkov na salámy a varím to vo vode. Je to výborné.

  • Di | 23. 2. 2007 08:56

    Ještě musím dodat, že teplé to nebylo špatné, ale teď, studené a odleželé to opravdu připomíná husí játra a je to ještě mnohem lepší.

  • Di | 21. 2. 2007 06:33

    Také jsme dělala z kuřecích jatýrek, která jsem s ostatními přísadami rozmixovala (ta lenost skládat a mýt přístroj na mletí!). Společně s masou jsme rozmixovala 2-3 hřebíčky, ale už jsem nedávala vegetu. Pekla jsem v srnčím hřbetu a vyklopilo se to jedna báseň. Obyčejnou hliníkovou formu jsem vymazala tekutým sádlem a jako u moučníků dala poté do lednice a po vyndání vymazala ještě jednou. Velmi dobré.

  • Gábina Houšková | 12. 2. 2007 12:20

    Věrko, jak dlouho jste dělala v mikrovlnce? A s grilem nebo jen klasické vaření?

  • Věra Novotná | 9. 2. 2007 12:55

    Včera jsem dělala z kuřecích jatýrek. Přidala jsem raději méně šlehačky, ale ta pohádka. Dělala jsem v mikrovlnce v silikonové formě to bylo bez problémů, ale ze srnčího hřbetu, který jsem pekla v troubě se mi nepovedlo vyklopit, i když jsem si pomáhala kulatým nožem. Má někdo nějaký fígl na vyklápění. Ale jinak fantastické. Za chvíli příjde návštěva, tak jsem zvědavá. Za mě dávám 1*.

  • Marie Horáková | 19. 1. 2007 08:46

    Včera jsem udělala, je to výborný, jen příště víc dochutím, zkusím různé varianty - třeba se zelenýn pepřem nebo mandlemi. Dávám jedničku !

  • jitkakytka | 16. 1. 2007 13:45

    Já jsem je taky dělala. Chutnalo to hlavně rodičům. Pekla jsem to v silikonové formě na 200 st. cca 60 minut. Je to taková lepší nemazací paštika.

  • Marie Horáková | 16. 1. 2007 13:40

    Simčo, díky moc za odpověď, v nejbližší době udělám a dám vědět, jak to dopadlo.

  • Zora | 16. 1. 2007 12:03

    Ja som to už piekla, navrchu som mala upečenú kurčičku, ale keď som to mala vyklopiť, tak sa to skoro rozpadlo - neviem teda na aký stupeň by som to mala piecť. Keď máte prosím skúsenosti, tak napíšte. Ja som to piekla na 180oC.Ďakujem

  • Di | 16. 1. 2007 09:17

    Simčo, díky za informaci. Také já se chystám na přípravu této doroty a toto poznání mi chybělo.

  • Simča Sládková | 15. 1. 2007 23:23

    Hoj Marie, já to peču normálně bez vodní lázně a nepřikrývám. Mamce trochu více peče trouba zhora, tak dává asi na půlku doby nahoru papír a pak to odkryje - udělá se nahoře kůrčička.

  • Marie Horáková | 12. 1. 2007 12:21

    Simčo, už se na tento recept chystám hodně dlouho, ale teď už určitě a tak bych se chtěla zeptat,jestli se peče v troubě ve vodní lázni a jestli ten srnčí hřbet nahoře přikrýváte alobalem. Peče se asi zvolna, tak na 150 -160 nebo navíc? Když mi to trvalo tak dlouho, tak to nechci zkazit Díky !

  • Simča Sládková | 6. 1. 2007 23:59

    Milujeme tyto jatýrka, děláme je dost často a my i návštěvy si pochutnávají! Přidávám jednu jedničku!!!

  • Lienka | 6. 1. 2007 18:01

    Ešte lepšie je to z kuracích pečienok, vyskúšajte doporučujem.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 1. 2007 20:59

    Jejda, Di, ta omáčka vypadá dobře, už si ji opisuju a díky za tip:-))

  • Di | 2. 1. 2007 19:35

    Paní Jiřino, Vaši omáčku jsem s úspěchem vyzkoušela k Vánoční kuřecí roládě s paštikovou náplní. Teplou k teplé (s opečenými bramborami) a studenou ke studené (s chlebem).

  • H D | 17. 12. 2006 14:23

    Forma se přikrývá třeba alobalem jako u ostaních paštik nebo se peče bez? Určitě to zkusím a ta omáčka paní Jiřino musí být také skvělá.

  • jitkakytka | 17. 12. 2006 07:07

    Na kolik stupňů a jak dlouho se pečou?

  • Hana P. | 16. 12. 2006 18:36

    Výborné,chutnalo nám.

  • PETR | 7. 4. 2006 18:18

    bezva recept.

  • vlnkaX | 15. 2. 2006 13:47

    tohle dělám často, všichni to vždycky moc obdivují a chválí. A netuší, jakje to lehké a přitom efektní.Je to jeden z mých nejslepších receptů!

  • Jiřina | 4. 9. 2004 17:30

    Husi falešná husí játra, jsou bezva už léta s omáčkou.6 lžic brusinek, 2 lžíce merun.zavařeniny,povařit se sklenkou červeného,šťáva z 1/2 pomeranče,1lžíci citron. šťávy,1/2 lžičky solamylu, vařit do zhoustnutí,nechat vychladnout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Pepř mletý Sádlo Šlehačka Sůl Vegeta Vejce Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy…
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
Falešná svíčková omáčka
Falešná svíčková omáčka
Falešná želví polévka
Falešná želví polévka
  • Recepty.cz
  • Falešná husí játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact