• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Expresní lepenice z mixéru
Napište svůj komentář k receptu

Expresní lepenice z mixéru

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Expresní lepenice z mixéru
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vařené brambory
    • 250
      g kysané zelí
    • pórek Nebo mladá cibulka
    • majoránka Posekaná nebo bazalka
    • ovesný nápoj v prášku Nebo sójový nápoj
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Do kuchyňského robota nasypeme horké vařené brambory, přidáme asi 0,2 l vody a 2-3 lžíce sójového mléka v prášku, rozmixujeme na hladkou kaši. Konzistenci upravíme přidáním vody. Přidáme propláchnuté a vymačkané nevařené kysané zelí, bylinky a 1/2 pórku, krátce promixujeme na nízkých obrátkách (pouze aby se zelí nasekalo). Na talíři posypeme zbytkem pórku.
2
Kdo nerad syrový pórek, může posypat velkou dávkou cibule osmažené do sklovita.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majonéza z mixéru

Majonéza z mixéru

Lepenice

Lepenice

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 30. 1. 2007 16:18

    Airan, mám poloprofi robot Zelmer a ten má celokovový střed, o je O.K.Jinak, Lidko, to není špatný nápad. Loni jsem byl na něčem jako kurzu zahrádkářů a byla z toho krásná sešlost stejně "postižených" lidí. Třeba dojde i zde k něčemu podobnému, a tam se fajn povídá o sobě i mnohém dalším, v klidu, u kafe a se spřízněnými dušemi bez šťouralů.Tohl etéma si ale zaslouží kolonku v diskuzi ...

  • Lidka Kábrtová | 30. 1. 2007 15:24

    Jak to tak vidím, nechtěl by nám Martin říct něco o sobě?

  • Airan | 30. 1. 2007 14:31

    Martine, nic proti receptu, ja jsem "dama starsiho data" a taky davam prednost masla pred Ramy:-)Akorat ty noze v robotu vam moc nevydrzi jestli budete davat horke brambory:-) Co se tyce porku na bramborovou kasi, anoniyme, je to moc dobre, vyzkousejte.

  • MartinV | 30. 1. 2007 13:00

    Díky, Di :-) Mám rád jídla podle starých receptů, je to vyzkoušená klasika, používají se rajčata místo kečupu, máslo místo Ramy atd.

  • Di | 30. 1. 2007 12:37

    A kdybyste byl, tak co, Martine? Každý ať jí,co mu chutná. Třeba to bude chutnat i někomu jinému. Anonymů si nevšímejte - nebo naopak: všimněte si, že většina z nich využívá své anonymity k tomu, aby mohla prudit. V sousedním Bavorsku nedají bez zelí ani ránu a klidně Vám ho naservírují s bramborovou kaší k párku a klobáse. Navrch kaše nebo zelí pohodí trochu osmažené cibulky. Jsou snad extrémisti?

  • MartinV | 30. 1. 2007 11:54

    Lidičky, opravdu nejsem extrémista, jen jsem časem skoro "zapomněl" jíst maso :-)))A lepenice mi prostě chutná, kdo nevěří ať sem běží a okoštuje !

  • Lidka Kábrtová | 30. 1. 2007 10:09

    Martine, na zapečení zbytku kaše to je dobrý nápad :-)

  • petra | 30. 1. 2007 09:35

    tak bramborová kaše s řízkem byla u babičky v neděli. V pondělí do zbytku kaše babička zamíchala kysané zelí ze sudu,přidala osmahnutou cibulku a zapekla v peci...tak to chodívalo snad pravidelně,co já pamatuju, a nám všem dětem tahle zapečená kaše moc chutnala!!!!!!!

  • Di | 30. 1. 2007 08:58

    A zase jeden kritizující, co se raději "zapomněl" podepsat. Tohle jídlo - lepenici - jídávali už naši předci (jen ho nemixovali), takže to klasika opravdu je. Martin jen přidal pórek a zvolil moderní způsob přípravy. Prostá jídla našich předků bývala opravdu velmi zdravá. A kombinace jemného a ostrého - vtom je přece ta rafinovanost!

  • Anonym | 29. 1. 2007 22:55

    Hmmmm, že by klasiická braborová kaše se zelíím a pórkem? Syrový pórek mi sice nevadí, ale k bramborové kaši mi jaksi nepasuje (jemné s ostrým). A to zelí taky ne. A smažená cibule na kaši, no tak to už teda vůbec ne. Vážený pane Martine, zdravá strava podle mě vůbec nemusí být jenom o sóje a nebo bez masa. To, co píšete vy, mi přijde už přinejmenším (zdravý či nezdravý?) extrém.

  • englicka.m. | 29. 1. 2007 19:20

    děkuji za odp.vyzkouším,fakt to vypadá dobře:o)))

  • MartinV | 29. 1. 2007 18:44

    Paní Englická, jako kuchař samotář holt nemám ještě zcela zažité názvosloví.Měl jsem na mysli klasický kuchyňský robot s mísou a sekacími noži. Pak to fungujeza "1", mám to opakovaně vyzopušeno i pochváleno :-)Tyčový mixér to opravdu nezvlédne ...

  • englicka.m. | 29. 1. 2007 16:47

    hmmm, chtěla bych vyzkoušet, jen mám obavy z toho mixeru-jednou jsem na bram.kaši použila místo šlehače tyčový mixér a hrůza!!!kaše byla lepkavá a o chuti ani nemluvim.doma mě za to teda nepochválili :o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Vaření Mixování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kysané zelí Majoránka Ovesný nápoj v prášku Pórek Vařené brambory Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Jablečný závin

Jablečný závin

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

35
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Buřty na pivu
Buřty na pivu
13
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Expresní lepenice z mixéru
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact