• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
Napište svůj komentář k receptu

Exotické špízy

autor: Marfuss.K
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Exotické špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso prsa
    • ananas čerstvý
    • čerstvé žampiony
    • paprika syrová
    • anglická slanina vcelku
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • grilovací koření
    • sýr tvrdý

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky veliké cca 2-2,5 cm, osolíme, přidáme grilovací koření a zalejeme olejem tak, aby maso bylo ponořené. Necháme pořádně naležet (marinovat) nejlépe 24 hodin v ledničce, pokud ale spěcháme tak stačí tak 3-4 hodiny v ledničce. Namarinované maso vyndáme z lednice a připravíme ostatní ingredience. Ananas oloupeme a rozpůlíme na půl(krájíme od listů dolů), obě půlky pak ještě rozkrojíme na dvě čtvrtky, tyto čtvrtky krájíme na asi 1 cm silné trojuhelníčky a dáme si někam do misky. Opláchneme žampiony (nejlepší jsou středně velké) a rozpůlíme. Papriku očistíme a nakrájíme ji na čtverečky o velikosti masa, to samé udéláme i se slaninou (velikost i šířka masa). Cibuli rozkrájíme na čtyři díly, aby nám vznikly půlměsíčky (ty potom od sebe oddělíme na jednotlivé části).
2
Na špejli můžete napichovat podle své fantazie, hotové špízy musíme ještě důkladně osolit a posypat grilovacím kořením (spíše trošku přesolit a překořenit, protože ananas, paprika a žampiony, pouští svou štávu a bylo by to bez chuti). Špízy klademe na olejem politý plech(nejlépe tukem z marinády), nejdříve pečeme zprudka, aby se nám maso pěkně zatáhlo (200 °C -pouze 5 minut) a pak ztlumíme na 180-185 °C a podlejeme vodou, aby se nám maso během pečení nepřipeklo. Maso sem tam přeléváme výpekem, pečeme 30-35 minut, ke konci maso posypeme nastrouhaným sýrem a zlehka necháme zapéci.
3
Podáváme s různě upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Exotické lívance

Exotické lívance

Cuketové špízy se šunkou v pivním těstíčku

Cuketové špízy se šunkou v pivním…

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:22

    Tento recept v podobnej verzii casto robievame. Preto chcem upozornit, ze má niekolko závazných chýb. Tá prvá je, ze na spízy je daleko vhodnejsí ananás z konzervy (cerstvý je vhodný na jedenie, ale nie na pecenie alebo grilovanie, nemá chut po tepelnej úprave). Tá druhá, ze ak kuracie mäso o velkosti 2-2,5 cm bude v rúre 40 min., tak budete jest len spízy (drevo!).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Anglická slanina Čerstvé žampiony Cibule Grilovací koření Kuřecí maso Olej Paprika Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Třešňový závin

Třešňový závin

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

47
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
44
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
43
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
43
Laskonky pravých Labužníků
Laskonky pravých…
29
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact