• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Exotica
Napište svůj komentář k receptu

Exotica

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Exotica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • smetana ke šlehání
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce voda
    • strouhaný kokos
    • sůl
    • chilli
    • kari
    • gnocchi
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme na drobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Osmahneme do sklovita.
2
Do malého kastrůlku s tlustým dnem dáme cukr, vodu a trochu strouhaného kokosu a vše povaříme, až se vytvoří sirup. Do woku přidáme k osmahnuté cibulce kokosové mléko a půlku šlehačky. Vaříme a během vaření přidáme sirup, až tato směs zhoustne, přidáme druhou půlku šlehačky, osolíme, řádně ochutíme chilli kořením a přidáme trošku kari.
3
Čekáme, až omáčka zhoustne, zároveň připravujeme gnocchi, krátce před dokončením omáčky do ní přidáme kousky masa a lehce prohřejeme. Podáváme.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 6. 10. 2007 00:43

    Halušky ovšem mají zcela odlišnou chuť. Ty totiž chutnají podobně jak neochucené bramboráky, gnocchi naopak připomínají chutí spíše těstoviny. Gnocchi není těžké sehnat. V hypermarketech se dají najít buď v mražených potravinách nebo v oddělení s exotickými potravinami, občas jsou zařazené i mezi těstovinami. Kdo chce, může si vyrobit i Gnocchi domáci...jsem si jist, že tu existuje mnoho receptů ;-) Přeji mnoho zdaru při vaření

  • Sc. | 26. 9. 2007 09:44

    Zjednodušeně řečeno - jsou to italské bramborové noky. Dostanete je v každém supermarketu, nebo je přinejhorším můžete nahradit obyčejnými českými haluškami.

  • Josef Prchlík | 25. 9. 2007 21:17

    Zdravicko..jen sem se chtel zeptat co je to to gnocchi..??dekuji..

  • tatuška | 10. 9. 2007 17:45

    Je to velmi dobré, neboť jsem to jedla přímo od tohoto šikovného autora :-), fakt mňamka. Taková zvláštní, sladkopikantní chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Cukr krupice Gnocchi Kari Kokosové mléko Kuřecí maso Máslo Smetana ke šlehání Strouhaný kokos Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

98
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
95
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
67
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
61
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
56
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Exotica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact