• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Excelentní Cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní Cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní Cheesecake
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ - 1. vrstva
    • 200
      g sušenky 1 a 3/4 balíčku BeBe sušenek
    • máslo 1/4 kostky másla
  • Náplň - 2. vrstva
    • 2
      balení smetanový sýr Lučina smetanová
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • sůl
    • citron
  • Krém - 3. vrstva
    • 2
      balení zakysaná smetana
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • citron

Postup přípravy receptu

1
Sušenky rozdrtíme, dáme do misky a zalijeme ¼ másla, které jsme si předtím rozpustili. Směs vysypeme do formy a co nejvíc udusáme dlaní tak, aby byla vrstva sušenek všude rovnoměrně.
2
Poté začneme připravovat náplň.
3
Lučiny, vejce a cukr dáme do větší mísy a zakapeme šťávou z půl citronu podle chuti. Někdo má rád kyselejší, někdo méně kyselé. Nakonec přidáme sůl. Vše vyšleháme šlehačem do hmoty bez hrudek. Nalijeme do formy na již připravený základ ze sušenek. Lijeme pomalu a rovnoměrně. Poté dáme do trouby předehřáté na 190° na cca 20-25 minut.
4
Mezitím si připravíme krém. Zakysané smetany, vanilkový cukr a opět trochu citronové šťávy dáme do větší mísy a šleháme šlehačem cca 4 min., aby byla hmota hezky nadýchaná.
5
Ozkoušíme výtvor v troubě a pokud se nám netrhá a nelepí na dotek na prsty, vyndáme a nalijeme krém jako 3. vrstvu opět rovnoměrně a opatrně po celém obsahu formy.
6
Opět vložíme do trouby vyhřáté na 220° na 5-10 minut.
7
Po upečení pomalu odkrájíme nožem od stran formy a necháme vychladnout.
8
Vršek můžeme ozdobit dle chuti. Například jahody s čokoládou, kiwi, borůvky...
9
(Na fotce je malinový cheesecake, růžový je proto, že jsem přidala do 3. vrstvy růžové barvivo.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Cheesecake s kdoulemi

Cheesecake s kdoulemi

Lotus cheesecake

Lotus cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Pečení Děti Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Máslo Smetanový sýr Sůl Sušenky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
13
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Blesk.cz Naplněné obavy prince Harryho: Pronásledován stalkerkou!

Naplněné obavy prince Harryho: Pronásledován stalkerkou!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Další doporučené recepty:

Eskymo řezy
Eskymo řezy
Eton Mess
Eton Mess
Étonnant jablkový koláč
Étonnant jablkový koláč
Excelentní zážitek
Excelentní zážitek
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exotická salsa
Exotická salsa
  • Recepty.cz
  • Excelentní Cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact