• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Empanadas
Napište svůj komentář k receptu

Empanadas

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
5fotografií
Nahrát fotku
 

Plněné taštičky empanadas jsou skvělým předkrmem, svačinou, ale i večeří. Jsou oblíbeným pokrmem ve Španělsku, Portugalsku i Latinské Americe, popularitu si ale získaly všude na světě. Mohou se péct i smažit, podávat za tepla i za studena.

Suroviny

4 porce
  • Na těsto:
    • 60
      g máslo (studené)
    • 8
      lžíce studená voda
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 300
      g rajčata (nasekaná)
    • 1
      ks cibule (větší)
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      hrst koriandr (čerstvý, nasekaný)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících vodu a vždy zapracujeme, aby se těsto spojilo. Hmotu přendáme na pomoučený vál a vytvoříme kompaktní těsto. Necháme odležet asi 30 minut.

RADA: Jak vyrobit máslo?

2
Mezitím si osmažíme na suché pánvi mleté maso, rozbijeme vařečkou na malé kousky a mícháme asi 5 – 7 minut, dokud neztratí růžovou barvu. Přidáme cibuli a chilli a smažíme dalších 5 minut do měkka. Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí asi 12-15 minut. Ochutíme solí, pepřem a přidáme koriandr.

RADA: Jak připravit mleté maso?

3
Připravíme si vál, pomoučíme a z odleželého těsta vyválíme malé placičky. Na ně rozdělíme náplň, vždy jen na polovinu, a okraje necháme volné. Tyto volné kraje potřeme vodou, placičku přeložíme napůl, okraje přitiskneme prsty a poté vidličkou.

RADA: Vyzkoušejte i mexické tacos

4
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem a přeneseme na něj empanadas. Potřeme je vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut do zlatohněda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné taštičky

Plněné taštičky

Rybí taštičky

Rybí taštičky

Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pečení Smažení Jižní Amerika Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Cibule Koriandr Máslo Mleté maso - vepřové Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rajčata Studená voda Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Boršč III.

Boršč III.

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

109
Dýňová tortila
Dýňová tortila
97
Máslové řízky
Máslové řízky
84
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Eliščina rýže
Eliščina rýže
Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
English muffins (Anglické žemle)
English muffins (Anglické žemle)
Eňo ňuňo dort
Eňo ňuňo dort
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
  • Recepty.cz
  • Empanadas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact