• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ementálská pečeně II.
Napište svůj komentář k receptu

Ementálská pečeně II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ementálská pečeně II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové maso (Nebo kotlety)
    • 200
      g ementál
    • sůl
    • 0,50
      l smetana
    • 1
      ks červená paprika Pálivá

Postup přípravy receptu

1
Vykostěné kotlety naklepeme, po obou stranách osolíme a okořeníme sladkou i pálivou paprikou. Důkladně. Plátky masa musí být po obou stranách červené. Pak je vložíme do pekáče -nevymaštěného - a to tak, aby se sebe navzájem i stěn dotýkaly (část pekáče zůstane volná). Potom celou souvislou vrstvu masa posypeme nastrouhaným sýrem (není-li ementál ani čedar, smícháme napůl ustrouhaný eidam a nivu). Z uvedeného množství je to skoro na prst silná vrstva.
2
Povrch sýra opět štědře posypeme sladkou i pálivou paprikou. potom podlijeme maso celým půllitrem smetany, přičemž ho lopatou opatrně nadzvedneme, aby se tekutina dostala rovnoměrně pod všechny porce. V předehřáté troubě pečeme při střední teplotě asi 3/4 hodiny, ale už od 35. minuty průběh pečení kontrolujeme.
3
Podává se s brambory - nejlépe ve slupce vařenými a potom osmaženými na troše sádla nebo oleji. Brambory se můžou dát přímo i vedle masa (na tu část, kde zůstane volné místo), a to tak, že se dá první vrstva brambor nakrájených na plátky, osolí, okoření sladkou i pálivou paprikou, dá se druhá vrstva brambor, opět osolí a okoření sladkou i pálivou paprikou, dá se třetí vrstva, opět osolí, okoření sladkou i pálivou paprikou (kdo chce může dát i tu třetí vrstvu), povrch se posype strouhaným sýrem a podlije se smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ementálská pomazánka

Ementálská pomazánka

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou…

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Ementál Smetana Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Rizoto s masem
Rizoto s masem
37
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
35
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Ementálská pečeně II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact