• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ementálská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Ementálská pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ementálská pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      plátek kotlety bez kosti
    • 250
      g ementál
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 3
      lžička paprika - sladká 2-3
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Plátky kotlety lehce naklepeme a osolíme, vložíme do zapékací mísy, posypeme nahrubo strouhaným ementálem, paprikou a zalijeme šlehačkou. Přiklopíme víkem a pečeme asi 45 minut zakryté, potom odkryjeme a dopečeme, až vznikne hustá sýrová omáčka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ementálská pomazánka

Ementálská pomazánka

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Pečené bramborové lupínky

Pečené bramborové lupínky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 6. 4. 2014 21:21

    Nezkoušel někdo místo šlehačky dát tatarku?

  • Irena Klasová | 18. 7. 2007 13:33

    Zkuste vyzkoušet variantu "Ementálská pečeně II".

  • Romča | 18. 6. 2007 14:07

    Pro mě trochu bez chuti, bez zápachu (paprika to nezachrání), i když je pravda, že maso zůstalo krásně šťavnaté. Když navíc uvážím, jaká je to se šlehačkou kalorická bomba, dám příště přednost jiným receptům (např. vepřová pečeně na rozmarýnu, ta nemá chybu).

  • Irena Klasová | 20. 6. 2006 13:26

    Doma to pečeme volně na plechu, nepřiklápíme víkem a pečeme to asi 45 minut.

  • Jana Dvořáková | 19. 6. 2006 14:23

    Při pečení se mně srazil sýr a omáčka byla hrudkovitá. Ví někdo, co jsem udělala špatně?Díky.

  • Irena Klasová | 12. 6. 2006 12:22

    My ještě dáváme na kotletu šunku, pak sýr, papriku a šlehačku. Pečeme to současně s brambory nakrájenými na plátky asi ve třech vrstvách, každou vrstvu osolíme, posypeme paprikou, poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.Z ementálské pečeně nikdy nic nezbyde, obzvláště pak z brambor.

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 09:06

    No,to bude 100% dobré...:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ementál Kotlety Pálivá paprika Paprika - sladká Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Zavařování hub

Zavařování hub

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

43
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
25
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Nepečená střecha - slané variace
Nepečená střecha - slané…
18
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
14
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Ementálská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact