• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový koláč s ořechy

autor: Ivana Kašparovská
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový koláč s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g dýně Dužnina
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 400
      g cukr
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžička skořice Mletá
    • 150
      g vlašské ořechy Mletých
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a skořici ušleháme do pěny. Nastrouháme dýňovou dužinu, přidáme k vaječné směsi a promícháme. Vlašské ořechy smícháme s moukou, práškem do pečiva, solí a zapracujeme do dýňové směsi. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme.
2
Troubu předehřejeme na 180 °C. Otevírací dortovou formu (může být i bábovková) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme asi 50-60 min. Moučník necháme zcela vyhladnout, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anička | 22. 11. 2012 17:21

    Dnes jsem upekla tento a malinko můj dýňový koláč. Také jsem trošku pozměnila poměr a druh surovin. Dala jsem 300 g třtinového cukru (místo bílého) a 200 g polohrubé pšeničné mouky a 200 g špaldové mouky, přidala jsem citronovou kůru a asi 4 lžíce hořkého kakaa a také o něco více ořechů. Po upečení jsem ho nechala vychladnout a pak potřela lehce meruňkovou marmeládou a posypala kokosem. Nebo se dá také polít roztopenou hořkou čokoládou....a hned také lépe vypadá. :) Je výborný! :)

  • Svatava | 1. 11. 2012 17:40

    Je výborný !!!! Stačí 250 g cukru a přidala jsem 2 lžíce medu - super !!!!! 8-)

  • evatp | 29. 10. 2011 20:18

    Včera jsem upekla a je opravdu moc dobrý. Jen jsem také lehce pozměnila poměr surovin. Dala jsem méně mouky, víc ořechů. I toho cukru jsem měla dát míň, bylo to dost sladké, alespoň vím pro příště. Ale jinak mňam!

  • Míša | 13. 10. 2011 09:59

    Tak jsem ho upekla a je vynikající. Doma nikdo dýně moc nemusí, ale koláč byl výtečný. Nikdo by neřekl, že je z dýně. I druhý den je vláčný a voňavý. Ubrala jsem jen 10 dkg cukru. Super!!! :-*

  • Lucie Vlčková | 10. 10. 2007 19:50

    Velmi dobrý, těsto má velmi tuhou konzistenci, ale výsledek je nečekaně nadýchaný. Část dýně jsem nahradila mrkví,ořechů 200 gramů, běžný prášek do pečiva jsem nahradila přírodní variantou s vinným kamenem - lze koupit v bio potravinách. Příště do těsta přidám kardamom a koláč budu podávat s mascarpone.

  • O2 | 18. 9. 2007 12:51

    Moučník jsem dělala na plech a povedl se, příště nahradím víc mouky mletými oříšky, ty tam byly výborné.

  • Lenka | 13. 6. 2007 07:59

    Obdobný koláč peču a vždy se mi do dortové formy vejde. Nejlepší je ale čerstvá dýně, kompotovaná není příliš vhodná na tento moučník.

  • Michal | 12. 6. 2007 13:07

    Ingerdience mají celkem 2000 gramů, to se do běžné dortové formy vejde dost těžko.

  • Martina Slováková | 5. 3. 2007 10:01

    Doma nám ještě zbyly nějaké kompoty a už je nikdo nechce jíst, tak jsem je použila a přesto, že u nás moučníky bez pořádné vrstvy krému nemají úspěch, tak tohle chutnalo všem.

  • Lída | 24. 2. 2007 09:19

    Měla jsem ve sklepě ještě jednu dýni a nevěděla jsem co s ní, tak jsem vyzkoušela tento koláč. Ořechy jsem ještě na pánvi bez oleje lehce osmahla, takže dostaly lepší chuť a koláč byl báječný a voňavý. Dýni jsem z části posekala na menší kousky a část nastrouhala.

  • Adéla Najmanová | 11. 11. 2006 14:27

    Tak jsem tento recept konečně vyzkoušela. Dýňový kompot jsem rozmixovala a přidala k ušlehaným vejcím. Asi to byla chyba, že jsem ten kompot rozmixovala, protože v koláči pak vůbec není cítit dýně. Přebyje ji chuť ořechů a skořice a chutná podobně jako perník.

  • Ivana Kašparovská | 7. 10. 2006 08:15

    Paní Adélo, určitě by to šlo i z dýňového kompotu, v tom případě bych ale ubrala cukru (protože buchta je dosti sladká) a kompot bych rozmačkala třeba vidličkou, aby zůstaly malé kousky dýně. Přeji hodně úspěchů při pečení.

  • Adéla Najmanová | 6. 10. 2006 16:39

    Chtělajsem se zeptat, jestli by to šlo udělat i z dýňového kompotu??? Vypadá moc lákavě, ráda bych to vyzkoušela...

  • Olina | 5. 10. 2006 17:05

    právě jsem vytáhla z trouby a voní to nádherně, pekla jsem v bábovkové formě

  • Vera | 16. 7. 2006 15:10

    Moc dobre. Davam do oblibenych.

  • Alena Tarabová | 14. 7. 2006 12:29

    Vypadá to zajímavě, z dýně jsem zatím zkusila jen džem 1/2 na 1/2 s pomerančovou šťávou, ale ješte jsem z ní nepekla. Asi vyzkousím, docela dobrý nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dýně Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Játrová čína

Játrová čína

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Tvarůžkové (syrečkové) placičky / řízečky s masem
Tvarůžkové (syrečkové)…
14
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok …
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra na smetaně

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Úleva pro Lelu Vémolu se synem: Návrat domů!

Úleva pro Lelu Vémolu se synem: Návrat domů!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact