• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • 0,50
      kg brambory
    • 4
      paprika - sladká
    • 0,25
      muškátový oříšek
    • drcený kmín
    • rozmarýn
    • 3
      ks bobkový list
    • 3
      lžička ocet
    • 5
      ks nakládané okurky
    • 2
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • olej
    • horká voda
    • dýně 3/4 ks - hokkaido
    • 1
      ks šlehačka nebo smetana do vaření

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do zlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory, nakrájené na větší kostky a kyselé okurky. Podusíme. Dýni hokkaido zbavíme jader, oloupeme tvrdou slupku a nakrájíme na kostky, ty přidáme k bramborám. Osolíme. Zalijeme horkou vodou, aby byla zelenina potopená. Přidáme bobkový list a rozmarýn a zvolna dusíme cca 35-45 minut, občas promícháme.
2
Nakonec přidáme cukr, pepř, podle chuti sůl a nakonec přilejeme šlehačku (12% smetana taky stačí) a majoránku. Už jen lehce povaříme a pěstujeme pevnou vůli, než zelenina vychladne, abychom si neopařili jazyk (jako já), což vám stejně nezabrání vychutnat toto luxusní papání.
3
Dýně hokkaido se sežene v obchůdcích se zdravou výživou (ale moje maminka ji úspěšně pěstuje na zahrádce). Dýně je oranžová, s tvrdou dužinou, po uvaření má moučnatou strukturu jako brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový guláš s uzeninou

Dýňový guláš s uzeninou

Dýňový chlebíček z pižmové dýně

Dýňový chlebíček z pižmové dýně

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rkadlecova | 2. 10. 2012 21:30

    Trochu jsem se bála těch kyselých okurek, tak jsem je tam nejdřív nedala a čekala, co z toho bude a hádejte, nakonec jsem je tam stejně dostrouhala :-) . Přidala jsem ještě trochu cukety a byla to mňamka - pro manžela příliš zdravé, ale syn si dvakrát přidal. Jo a dýně se loupat nemusí, stačí ji začít vařit najednou s bramborami a je měkká i se slupkou.

  • Ivy | 30. 10. 2011 20:43

    měla jsem muškátovou dýni, tak jsem zkusila guláš, hodně cibule, místo okurek (neměla jsem doma) jsem dala kyselé zelí (a bez brambor), pečlivě jsem vařila....... :-) ......... a mám z toho pálivou pomazánku na tousty ;-) (přehnala jsem to s pálivou paprikou), ale taky dobré 8-) ...............

  • Anonym | 2. 10. 2007 11:56

    Guláš je super.Celé rodině moc chutnal.Doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Cukr Drcený kmín Dýně Horká voda Majoránka Muškátový oříšek Nakládané okurky Ocet Olej Paprika - sladká Pepř mletý Rozmarýn Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

40
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
28
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
27
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
16
Dýňové koblížky
Dýňové koblížky
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Dýňový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact