• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňový chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový chlebíček

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tento vynikající chlebíček vám přijde vhod především v podzimním čase, kdy je sezóna dýní. Kromě pyré z této chutné a zdravé suroviny tu najdete také ořechy, rozinky a voňavé koření. Chlebíček si jistě oblíbí celá rodina.

Suroviny

1 porce
    • 150
      g hladká mouka špaldová
    • 150
      g celozrnná mouka špaldová
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička muškátový oříšek
    • 0,50
      lžička hřebíček mletý
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g třtinový cukr
    • 340
      g dýňové pyré
    • 150
      ml řepkový olej
    • 70
      g rozinky
    • 100
      g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C a formu vyložte pečicím papírem. Smíchejte mouky, prášek do pečiva a koření.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu

2
Vejce pokojové teploty vyšlehejte s cukrem, přidejte dýňové pyré a olej. Vše dobře promíchejte.
3
Obě směsi smíchejte, aby vzniklo kompaktní těsto. Přidejte rozinky a nahrubo nasekané ořechy. Těsto vlijte do formy a pečte 50–55 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit Míša řezy krok za krokem

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový chlebíček z pižmové dýně

Dýňový chlebíček z pižmové dýně

Chlebíček s petrželí

Chlebíček s petrželí

Cizrnový chlebíček

Cizrnový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Dýňové pyré Hladká mouka Hřebíček mletý Muškátový oříšek Prášek do pečiva Řepkový olej Rozinky Třtinový cukr Vejce Vlašské ořechy Zázvor - mletý

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

46
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
46
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
38
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Dýňový cheesecake s javorovým sirupem
Dýňový cheesecake s javorovým sirupem
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový koláč
Dýňový koláč
  • Recepty.cz
  • Dýňový chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact