• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové zelí

autor: Foxinka
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Příloha
    • 1
      balení houskový knedlík
    • 1
      ks kuře pečené
  • Pokrm
    • 1
      ks dýně
    • 250
      ml smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka na zavářku
    • 100
      ml mléko na zavářku
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžička sůl na dochucení cca
    • 2
      lžíce cukr krystal na dochucení cca
    • 1
      lžíce ocet na dochucení cca

Postup přípravy receptu

1
Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle mírně osmahneme cibulku, kterou přidáme do zelí. V mléce rozkvedláme mouku a vlijeme do zelí. Nakonec přidáme cukr, sůl a ocet podle chuti a zalijeme smetanou, mírně povaříme a podáváme s houskovým knedlíkem a upečeným kuřetem či kachnou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové zelí - sladkokyselé

Dýňové zelí - sladkokyselé

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Dýňové tartaletky

Dýňové tartaletky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladislav | 6. 9. 2013 10:01

    Toto je recept našich babiček. Kdo si chce připravit opravdu delikatesu - tak má teď - kdy dozrávají dýně - velkou šanci. Osobně toto zelí připravuji na cibuli se slaninou a zahušťuji ho smetanou. Smetana zjemní jeho chuť a překryje "drsnost", kterou v sobě dýně mají. Co je na tomto příkrmu zajímavé je, že se dá jíst samotné s chlebem na studeno, ale chutná výtečně i s vařenými bramborami ve slupce, nebo sázeným či vařeným vejcem. Jistě - pečená kachna, či husa jsou nejlepší a stejně tak dobře s česnekem propečený bůček. Nebojte se navařit si toto zelí ve větším množství, dá se dobře zamrazit a použít kdykoliv vás přepadne chuť. Dýně se mohou také nastrouhat a zamražené uchovat na pozdější podzimní, či zimní měsíce. I z takto zmražených se připraví stejně dobré dýňové zelí. 8-) :-P ;-) :-)

  • Foxinka | 26. 11. 2012 12:41

    každej má jiný chutě mě to chutná na tenhle (lehce omáčkovej) způsob mnohem víc než kdyby to bylo úplně na kyselo jak klasický zelí, klidně si místo mlíka můžete dat vodu a šlehačku tam vůbec nedávat, ale podle mě to ta šlehačka zjemní a dodá tomu lepší chut :)

  • DreamAl | 23. 11. 2012 09:29

    Nedokážu pochopit, proč se do dýňového zelí dává mléko a smetana???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Zelenina
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krystal Dýně Hladká mouka Houskový knedlík Kuře pečené Mléko Ocet Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
26
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Tereza Ramba otevřeně o zánětu mozkových blan: Doteď mám bolesti!

Tereza Ramba otevřeně o zánětu mozkových blan: Doteď mám bolesti!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact