• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové zelí

autor: Foxinka
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Příloha
    • 1
      balení houskový knedlík
    • 1
      ks kuře pečené
  • Pokrm
    • 1
      ks dýně
    • 250
      ml smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka na zavářku
    • 100
      ml mléko na zavářku
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžička sůl na dochucení cca
    • 2
      lžíce cukr krystal na dochucení cca
    • 1
      lžíce ocet na dochucení cca

Postup přípravy receptu

1
Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle mírně osmahneme cibulku, kterou přidáme do zelí. V mléce rozkvedláme mouku a vlijeme do zelí. Nakonec přidáme cukr, sůl a ocet podle chuti a zalijeme smetanou, mírně povaříme a podáváme s houskovým knedlíkem a upečeným kuřetem či kachnou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové zelí - sladkokyselé

Dýňové zelí - sladkokyselé

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Dýňové tartaletky

Dýňové tartaletky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladislav | 6. 9. 2013 10:01

    Toto je recept našich babiček. Kdo si chce připravit opravdu delikatesu - tak má teď - kdy dozrávají dýně - velkou šanci. Osobně toto zelí připravuji na cibuli se slaninou a zahušťuji ho smetanou. Smetana zjemní jeho chuť a překryje "drsnost", kterou v sobě dýně mají. Co je na tomto příkrmu zajímavé je, že se dá jíst samotné s chlebem na studeno, ale chutná výtečně i s vařenými bramborami ve slupce, nebo sázeným či vařeným vejcem. Jistě - pečená kachna, či husa jsou nejlepší a stejně tak dobře s česnekem propečený bůček. Nebojte se navařit si toto zelí ve větším množství, dá se dobře zamrazit a použít kdykoliv vás přepadne chuť. Dýně se mohou také nastrouhat a zamražené uchovat na pozdější podzimní, či zimní měsíce. I z takto zmražených se připraví stejně dobré dýňové zelí. 8-) :-P ;-) :-)

  • Foxinka | 26. 11. 2012 12:41

    každej má jiný chutě mě to chutná na tenhle (lehce omáčkovej) způsob mnohem víc než kdyby to bylo úplně na kyselo jak klasický zelí, klidně si místo mlíka můžete dat vodu a šlehačku tam vůbec nedávat, ale podle mě to ta šlehačka zjemní a dodá tomu lepší chut :)

  • DreamAl | 23. 11. 2012 09:29

    Nedokážu pochopit, proč se do dýňového zelí dává mléko a smetana???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Zelenina
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krystal Dýně Hladká mouka Houskový knedlík Kuře pečené Mléko Ocet Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Pečené batáty se zelným…
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
13
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
13
TAPAS: nakládané žampióny
TAPAS: nakládané žampióny

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 10. 11. 2025: Kdo dostane pochvalu od šéfa a koho čeká zkouška nervů?

Denní horoskop na pondělí 10. 11. 2025: Kdo dostane pochvalu od šéfa a koho čeká zkouška nervů?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Výklad karet pro nový týden: Těžké energie pro dvě znamení! A varování před mužem

Výklad karet pro nový týden: Těžké energie pro dvě znamení! A varování před mužem

  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact