• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňové tartaletky
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové tartaletky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tartaletka je dezert pocházející z Francie. Jedná se o pečený košíček plněný krémem, jehož originální název „tartelette” by se dal přeložit jako „koláček”.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 130
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 400
      g dýně
    • 100
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mascarpone
    • citronová kůra
    • 0,50
      lžička skořice - mletá
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • 150
      g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Vypracujte těsto - ideálně za pomoci nožů nebo konečků prstů, abyste jej příliš neohřívali. Snažte se být rychlí a těsto nepřepracovat.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Těsto zabalte do folie a dejte alespoň na půl hodiny do lednice.
3
Odležené těsto rozválejte na zhruba 3 mm tlustý plát. Vykrájejte z něj kolečka, která napěchujete do vymazaných formiček na tartaletky. Nechte opět zchladnout v lednici.
4
Dýni oloupejte (v případě, že použijete dýni Hokkaidó, loupat nemusíte), nakrájejte na malé kousky a uvařte doměkka.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí Míša řezy!

5
Dýni rozmixujte, případně rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte cukr, žloutky, mascarpone, koření a citronovou kůru a ze všech surovin umíchejte krém.
6
Dýňový krém rozdělte do formiček na připravené těsto a posypte nahrubo nasekanými ořechy.
7
Tartaletky vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte zhruba 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Tartaletky s krémem a švestkami

Tartaletky s krémem a švestkami

Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Halloween
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Dýně Hladká mouka Mascarpone Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Sůl Vejce Vlašské ořechy Zázvor - mletý Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

106
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
100
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
92
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
87
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
84
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

Další doporučené recepty:

Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové smoothie
Dýňové smoothie
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
  • Recepty.cz
  • Dýňové tartaletky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact