• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové rizoto

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Podzimní verze italského rizota vylepšeného o dýni je nevšední, avšak velmi chutná. Krásně krémový pokrm doplňuje strouhaný parmazán a osmažené lístky šalvěje.

Jak uvařit rýži

Suroviny

4 porce
    • 570
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks cibule
    • 12
      ks šalvěj
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 170
      g rýže na rizoto
    • 250
      g dýně
    • 50
      g máslo
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • parmazán na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Vývar přiveďte téměř do varu a pak vařte při velmi nízké teplotě. Na pánvi v oleji osmažte cibulku na mírném ohni, dokud nebude měkká, ale ne dozlatova. Přidejte nasekanou šalvěj a vařte pár minut. Přidejte rýži a dobře promíchejte, aby se zrnka pokryla olejem, potom nalijte jednu třetinu vývaru a přiveďte k mírnému varu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

2
Vařte, dokud se téměř všechen vývar nevstřebá. Přidejte dýni a trochu více vývaru a pokračujte v občasném míchání, dokud se vývar nevstřebá. Přidávejte další vývar, dokud dýně není měkká a rýže hezky "al dente". Nemusíte spotřebovat všechen vývar, ale textura by měla být krémová.
3
Když je rizoto téměř uvařené, zahřejte slunečnicový olej na malé pánvi a rychle osmažte listy šalvěje - stačí jen pár vteřin. Vmíchejte máslo do rizota a dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do 4 misek a posypte několika křupavými šalvějovými listy a parmezánem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dýně Máslo Olivový olej Parmazán Pepř mletý Rýže na rizoto Šalvěj Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

27
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Ondřej Brzobohatý vysekl poklonu své manželce ve Zrádcích: Nezbyl mi jedinej nehet!

Ondřej Brzobohatý vysekl poklonu své manželce ve Zrádcích: Nezbyl mi jedinej nehet!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré univerzální
Dýňové pyré univerzální
Dýňové ragú (nejen) s masem
Dýňové ragú (nejen) s masem
Dýňové smoothie
Dýňové smoothie
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
  • Recepty.cz
  • Dýňové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact