• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušený uzený květák s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Dušený uzený květák s těstovinami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg květák
    • 120
      g uzený špek nebo slanina
    • 200
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 300
      g těstoviny : široké nudle, vřetena, fleky, kolínka... v suchém stavu

Postup přípravy receptu

1
Uzený špek nebo prorostlou uzenou slaninu, pokrájíme najemno a dáme do kastrolu. přisypeme drobně pokrájenou cibuli a vše osmažíme dozlatova. Přisypeme na větší kusy pokrájený květák, osolíme, okořeníme kmínem, pepřem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme doměkka (na skus), za občasného promíchání ode dna. Podlévat není většinou ani nutné, když máme květák čerstvý a šťavnatý. Ovšem pokud bude potřeba květák podlít, tak pouze po lžících, abychom z květáku neměli rychle kaši, slévat ho totiž nechceme, přišli bychom o tu nejlepší chuť.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Během dušení květáku si dáme vařit těstoviny dle vlastního výběru do osolené vody, dle návodu. Po uvaření scedíme. Podušený květák mírně rozšťoucháme na menší kusy, ne na kaši. Přisypeme scezené těstoviny, promícháme, dle chuti můžeme ještě osolit a opepřit.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

3
Podáváme se zeleninou sterilovanou nebo čerstvou, kompoty či saláty dle chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák s těstovinami ala mozeček

Květákové / brokolicové flíčky

Květákové / brokolicové flíčky

Smetanové květákové těstoviny se šunkou

Smetanové květákové těstoviny se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Květák Pepř mletý Sůl Těstoviny Uzený špek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Košovská specialita

Košovská specialita

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

44
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
41
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
37
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
35
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panini s pestem a…
33
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Dušený špenát
Dušený špenát
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a…
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušičky na houby
Dušičky na houby
Dvojbarevný jablečný koláč
Dvojbarevný jablečný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
  • Recepty.cz
  • Dušený uzený květák s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact