• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušený lilek s vajíčkem
Napište svůj komentář k receptu

Dušený lilek s vajíčkem

autor: plechon
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený lilek s vajíčkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky. Lilek není třeba loupat, je to škoda, slupka má výbornou chuť a je křehká. Půlku ještě po délce rozkrojíme na 3-4 části. Dlouhé proužky lilku jen přepůlíme, případně uděláme tři dílky. Nedělejte si lilek moc tenký, spíš tak 0,5 cm široký (i více) a cca 4-5 cm dlouhý. Lilek pěkně osolíme a s mírou opepříme. Necháme cca 5 minut stát.
2
V pánvi rozpustíme opatrně máslo, nedáváme ho tam hodně, jen na vůni. Lilek máslo vsákne a jídlo by bylo hrozně mastné. Až se máslo rozpustí, vložíme všechny kusy lilku. Snažte se, aby se každý dotýkal dna s máslem (aspoň kousek). Na mírném ohni opékáme lilek cca 3 minuty. On nejdřív jakoby vypustí vodu, ale pak začne po chvíli sát a pánev už budete mít skoro suchou - v tuto chvíli podlijeme lilek vodou. Ne, aby plaval, jen tak po dně. Přidáme 5 stroužků česneku, vmícháme opatrně mezi lilek a přiklopíme pokličkou. Po cca 3 minutách lilek obrátíme, aby se podusil po obou stranách. Hlídáme, aby dno pánve nebylo úplně suché, můžeme přilít trochu vody. Na druhé straně lilek opět dusíme cca 3 minuty. Nakonec zalijeme 2 vejci a podusíme, dokud nejsou vejce hotová.
3
Podáváme s bramborem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Rýžové chlebíčky s vajíčkem

Rýžové chlebíčky s vajíčkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Zelenina Bezmasá jídla Duben Květen Červen Oběd Dušení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Máslo Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Boršč III.

Boršč III.

listové těsto

listové těsto

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
32
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák na špeku
Dušený květák na špeku
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený listový špenát na slanině
Dušený listový špenát na slanině
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
  • Recepty.cz
  • Dušený lilek s vajíčkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact