• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí s řepou - sladkokyselé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g zelí hlávkové
    • 300
      g červená řepa
    • 150
      g cibule velká, cca
    • olej , sádlo nebo jemně pokrájený špek
    • sůl
    • drcený kmín
    • cukr krupice
    • ocet
    • brambory jemně nastrouhaný nebo špetka hladké mouky, je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku či drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené hlávkové zelí, ochutíme zhruba lžičkou soli, půl lžičkou drceného kmínu a promícháme. Pod poklicí necháme na mírném ohni maličko povadnout. Podlévat není nutné.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

2
Přisypeme na tenké nudličky pokrájenou nebo nastrouhanou (na velkých slzách struhadla) řepu, přidáme cukr dle chuti (cca lžíci, lžíci a půl), ocet (cca lžíci) a promícháme se zelím. Opět dusíme na mírném ohni, pod poklicí. Podlévat není třeba, zelenina pustí dostatečné množství šťávy na krátké podušení.

RADA: Jak nakrájet zelí?

3
Je-li třeba, dochutíme solí, cukrem, octem. Pokud máme v zelí ještě hodně tekutiny, postačí přistrouhat trošku syrové brambory nebo opravdu maličko (špetka) zaprášit moukou a nechat vše ještě krátce podusit.
4
Podáváme všude tam, kde bychom podávali klasické dušené zelí (cuketu, dýni, celer, řepu, patizon...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí s paprikami

Mrkvové zelí

Mrkvové zelí

Alsaské zelí

Alsaské zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená řepa Cibule Cukr krupice Drcený kmín Ocet Olej Sůl Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Rizoto s kuřetem a liškami
Rizoto s kuřetem a…
17
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená plec (nejen) s…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Štáfkova ex a moderátorka Naked Attraction Timková: Padání vlasů po trsech! Kvůli poruše příjmu potravy

Štáfkova ex a moderátorka Naked Attraction Timková: Padání vlasů po trsech! Kvůli poruše příjmu potravy

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí se salámem
Dušené zelí se salámem
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact