• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřové maso 700 -
    • 100
      g slanina farmářská, anglická...
    • 150
      g hlíva ústřičná
    • 150
      g pórek
    • 2
      ks řapíkatý celer větší řapíky
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce zázvor plu na dozdobení
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • vývar dle potřeby
    • jíška je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

2
Na trošce oleje osmažíme plátky masa a na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu dozlatova. Poté plátky vyndáme stranou, do výpeku přisypeme pokrájenou hlívu, pórek a řapíkatý celer, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Vše za občasného promíchání orestujeme jen do povadnutí, pak vrátíme zpět plátky masa, podlijeme cca 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití, dle potřeby.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Když máme maso měkké, dle chuti dosolíme a opepříme, pokud jsme podlili trochu více, můžeme sos zahustit troškou jíšky a provaříme.
4
Podáváme s bramborem, rýží, gnocchi nebo noky a na talíři ještě posypeme troškou jemně nasekaného čerstvého zázvoru.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem

Zázvorové maso s chřestem a steakovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hlíva ústřičná Jíška Olej Pepř mletý Pórek Řapíkatý celer Slanina Sůl Vepřové maso Vývar Zázvor

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

61
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
16
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…
16
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s…
16
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
14
Kapustová polévka s bramborem a mletým masem
Kapustová polévka s…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
  • Recepty.cz
  • Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact