• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové v zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené vepřové v zelí

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené vepřové v zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec nebo libový bůček
    • 1,50
      kg bílé zelí
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 1-2
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce hladká mouka na jíšku

Postup přípravy receptu

1
Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.
2
Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu.
3
Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze zelí a nakrájíme na plátky. Do zelí zavaříme jíšku a necháme ho chvilku povařit.
4
Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.
5
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí

Dušené zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • A.Kurazsova | 28. 10. 2012 14:22

    Velikanska dobrota!

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 11. 3. 2011 14:12

    dneska jsem si nejenom já pochutnala...připomělo mi to trošku zadělávanou kapustu,ale naprosto labůžo...ještěže zůstalo zelíčko i na zítřek..hned jedu přikoupit knedlík a prejt :-)

  • vendula m. | 31. 10. 2009 18:24

    nemela jsem bile zeli, tak jsem to pripravila z cerveneho a byla to basta :-) dekuji za recept, je to za 1 :-)

  • Jana H. | 19. 5. 2008 14:57

    Ivo, moc děkuji, pochvala vždycky potěší. Jana H.

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2008 14:17

    Jediné, co můžu napsat, je VYNIKAJÍCÍ! Moc nám to chutnalo, zelí je prostě skvostné. Paní Jano, velký dík za recept. Ivana

  • Andrea Andrea | 14. 9. 2007 13:48

    Právě jsme dojedli tuhle óóóbr dobrotu. Moc jsme si pochutnali a paní Janě dáváme celá rodinka za 1!

  • Martina S. | 15. 4. 2006 13:50

    Dnes jsme měli k obědu a velmi jsme si pochutnali.

  • Anonym | 28. 11. 2005 09:13

    Je to moc dobré.. Dělám to stejně, akorát maso krájím na kousky.. Ale jinak je to moc dobré..

  • Ivana Samcová | 30. 8. 2005 19:16

    Díky za vysvětlení. Určitě to zkusím, vypadá to moc chutně.

  • Jana H. | 28. 8. 2005 18:53

    Ivčo, připravuji to na plotně. Maso pěkně opéct do zlatova na tuku, pak trochu podusit. Do většího hrnce dát nakrájené zelí a do toho přidat podušené maso i s výpekem, podlít trochou vody, pokud je to nutné, a nechat dusit do měkka. Dál podle receptu. Dělala jsem když jsme měli návštěvu a moc jí to chutnalo. Tak doufám, že i Vám to bud stejně chutnat. Je to zas jinak dělané zelí. Musí se počítat s tím, že zelí je brzy hotové. Jana H.

  • Ivana Samcová | 28. 8. 2005 12:59

    Prosím o vysvětlení, jídlo se připravuje na kamnech nebo v troubě? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové v zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact