• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené mleté maso se žampióny
Napište svůj komentář k receptu

Dušené mleté maso se žampióny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 47
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 300
      g mleté maso - míchané nebo z plece
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě menší
    • 50
      g uzený špek nebo použijeme olej
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián sušený, cca
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      lžíce sojová mouka
    • vývar silný, dle potřeby
    • 100
      ml smetana ke šlehání vysokoprocentní, postačí

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do oddělení na mletou "drobenku", kterou dochutíme solí, pepřem, nasekaným česnekem, tymiánem (nebo rozmarýnem). Vše ještě společně krátce osmažíme, pak přisypeme nahrubo (lze i plátky) a smažíme do povadnutí žampiónů. Pak podlijeme vývarem jen tolik, aby nám vzniklo něco jako haše a ne omáčka, přidáme cca lžíci sojové omáčky a dusíme doměkka za občasného promíchání a případného přelití. Nakonec zjemníme smetanou dle potřeby a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží, toasty...
3
Pokud chceme, podlévat můžeme maso místo vývaru červeným vínem a nemusíme nakonec zjemňovat smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené maso se žampiony

Dušené maso se žampiony

Mleté karbanátky se žampiony a sýrem

Mleté karbanátky se žampiony a sýrem

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 8. 12. 2016 05:53

    Ano, souhlasím. Chutnalo všem bez jediné výhrady.

  • Aleš Janda | 13. 4. 2016 07:16

    Bylo to nenáročné leč skvělé. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z hub Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Cibule Mleté maso - míchané Pepř mletý Smetana ke šlehání Sojová mouka Sůl Tymián Uzený špek Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

108
Dýňová tortila
Dýňová tortila
103
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
93
Máslové řízky
Máslové řízky
69
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
  • Recepty.cz
  • Dušené mleté maso se žampióny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact