• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené ledvinky
Napište svůj komentář k receptu

Dušené ledvinky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené ledvinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové ledvinky
    • 60
      g rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • kmín
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 10
      g hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, okapané ledvinky a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, zaprášíme moukou a ještě chvíli dusíme.
2
Potom ledvinky zalijeme vařící vodou a za stálého míchání důkladně povaříme. Solíme až na míse a ihned podáváme. Tímto způsobem připravujeme také hovězí nebo telecí ledvinky a telecí játra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené

Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Dušené maso se žampiony

Dušené maso se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta | 9. 3. 2015 12:04

    Milá Andreo, čtěte si radši klasiku a vaření nechte jiným. U ledvinek je podstatné, aby nebyli/y cítit a je jedno, jestli s i nebo s y. :-P

  • Zdeněk | 7. 6. 2014 11:48

    Je to málo, já je na kousku sídla poráží ma příkrý ji, potom je opláchnu a dám vařit. Po 5 minutách pod poklicí je plno smradlavé vody a znova je dám propláchnout a potom je dám na Cibulku přesto vanou , podílejí a pomalu dusíme. Dál již podle osvědčených receptů.

  • Kraken | 26. 11. 2013 10:54

    Jdi si svoje retardovany problémy řešit jinam.

  • Andrea | 2. 8. 2013 11:33

    Proboha lidi, naučte se už správně psát česky. "Nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrdělY."TY ledvinkY. Patří tam tvrdé Y. Už mi to trhá uši a oči. Na každém fóru, v pomalu každém příspěvku.

  • Lenka Bliznáková | 23. 5. 2012 17:47

    Dnes jsem udělala ledvinky podle receptu k večeři a moc jsme si pochutnali :-) mňam.

  • Mája Ž. | 27. 11. 2011 20:16

    Bylo to výborné, s manželem jsme si moc pochutnali! Pro neznalé (i já mezi ně patřila) z ledvinek je třeba vykrájet poměrně dost kanálků a močovodů, prostě vše bílé musí pryč! :) A pak mi bylo doporučeno nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrděli, a pak opět pořádně propláchnout.

  • Dočík | 9. 1. 2011 12:54

    přesně tak je dělám,ale nakonec do toho lupnu smetanu. Ledvinky na cibulce s paprikou a smetanou je největší dobrota. :-P

  • pioli | 31. 12. 2010 12:27

    a já je dneska dělám k obědu, dušené ledvinky máme moc rádi :-))

  • Tomáš | 28. 10. 2010 13:12

    Já do méka při namáčení přidávám rovnou i česnek

  • Květa Štěpánková | 31. 3. 2009 23:08

    S ledvinkama se líp pracuje, když se dají zmrznout, pak lehce povolené jdou krásné rozříznout a kanálky vyříznout beze zbytku.

  • Michal Ivasjuk | 31. 3. 2009 12:00

    Ledvinky.6 ks vepřových ledvinek, 1 cibule, 10 dkg slaniny, drcený kmín, pepř, sůl, 4 dkg hladké mouky, majoránka, 1 KL kapar, mléko, 1 stroužek česnekuLedvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kterou dáme zpěnit cibuli. Pak přidáme ledvinky a vydusíme je až na tuk. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme drcený kmín a pepř. Dusíme do měkka cca 3/4 hodiny. Dochutíme utřeným česnekem, kapary a nakonec přidáme drcenou majoránku. Jako příloha se podává bílé pečivo, chléb nebo dušená rýže.Nemá to cybu, dobrou chuť.

  • juppigi juppigi | 16. 5. 2008 21:08

    Já přidávám majoránku. Je aromatická a tak přehluší pachuť ledvinek a je to tedy poživatelné i pro naprosté odpůrce vnitřností. Pro mne a manžela ale je to velmi oblíbená "mňamka" neb máme moc rádi jídla z vnitřností.

  • Dušan Demko | 20. 4. 2008 09:41

    Po odstranění ledvinových kanálků nakrájím ledvinky na proužky ,namočím do mléka a nechám je v lednici celou noc.Důkladně je opláchnu v studené vodě.Zásada při dušení ledvinek je nedávat pokličku na hrnec,aby se močovina nesrážela na poklici a nekapala zpátky do hrnce,pak jsou ledvinky bez zápachu a moc chutné.

  • Eva P. | 29. 2. 2008 13:57

    Dobra klasika. Takhle je delava moje mamca. Vyzkousela jsem jak mléko, tak i jednou nechat projit varem a byly moc dobré.

  • Michaela Atherton | 28. 5. 2006 12:20

    Ja ledvinky ani jatra nemuzu ani citit, ale manzel je ma rad, tak jsem se rozhodla, ze mu udelam radost a udelam mu je dle tohoto receptu. Muzete mi ale rici, kolik te varici vody asi tak vlijete? Jsou ty ledvinky jen podlite, nebo plavou?

  • Jarmila Bakulová | 20. 4. 2006 18:04

    Taky se mi osvědčilo mléko. Navíc já nedávám papriku, ale nakonec trošku bazalky ( nejlíp čerstvou). Ani já se supercitlivým nosem necítím nic

  • Jaroslava Oumarová | 3. 3. 2006 12:59

    Opravdu nejlepší je ledvinky zbavit co největšího počtu ledvinových kanálků, vyřezat je a namočit do rána do mléka. Když je dáte vařit, třeba i třikrát, kanálky se varem uzavřou a moč zůstane uvnitř. Já mám na pachy velmi citlivý nos, ale to mléko je odzkoušené jako nejlepší:-). Po vyjmutí z mléka je nutno je pořádně ještě propláchnout.

  • Pepa | 3. 3. 2006 08:19

    3x jsem ledvinky nechal přejít varem podle pana Gottvalda. Stále jsem však cítil moč. Možná proto že jsem to dělal. Ostatní si jídlo pochvalovali. Jinak je to velice pěkná stránka.

  • Vladimir | 24. 5. 2005 23:03

    z ledvinek je nutno pečlivě vyřezat tuk ponechat pouze čistou ledvinu několikrát vyprat pod tekoucí vodou,vymačkat krev,po zahuštění povařit nejméně 20 minut a je vše OK

  • Radka Macháčková | 6. 5. 2005 12:58

    Důkladně očištěné ledvinky dáme přes noc do litru mléka (odbourá to jednak nepříjemný zápach a zbavíme se tak částečně i moči, jež ledvinky obsahují).Recept "Dušené ledvinky" je moc chutný, doporučuji vyzkoušet.

  • Jiří Gottvald | 11. 11. 2004 23:18

    Ledvinky obsahuji moc,nakrajene na nudlicky vlozime se do studene vody, privede do varu scedime(vyvar zapacha a ma zlutou barvu) a opakujeme aspon 2x dokud neni voda cista.Az pak se vkladaji na zaklad.Jinak to tu mate super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kmín Paprika - sladká Rostlinný olej Sůl Vepřové ledvinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Pečená kuřecí prsa s…

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Dagmar Havlová: Zničili jí vlasy!

Dagmar Havlová: Zničili jí vlasy!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

  • Recepty.cz
  • Dušené ledvinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact