• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) s cizrnou
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře (králík) s cizrnou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso 4 porce: stehenní řízek, paličky, čtvrtky...
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo máslo
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce kari dle chuti, cca
    • 1
      ks slovenská paprika
    • 400
      ml vývar cca
    • 250
      g cizrna ve slaném nálevu, okapaná, pevný podíl cca
    • jíška je-li třeba zahustit omáčku (není nutná)

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a necháme jí osmažit dosklovata. Přidáme nasekaný česnek, protlak a kari a ještě krátce vše za stálého míchání zasmažíme. Přilijeme vývar, je-li protlak příliš kyselý, můžeme přisladit omáčku troškou cukru, přisypeme pokrájenou očištěnou papriku, vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme osmažené porce kuřete a dusíme zvolna pod poklicí, za občasného promíchání dle druhu masa cca 30-40 minut. Je-li třeba, můžeme podlít vývarem dle potřeby, ale většinou to není nutné a vydušením části vývaru se omáčka cibulí a paprikou dostatečně zahustí sama, ale to poznáme až během vaření. Pokud je omáčka řídká, můžeme jí zahustit troškou jíšky. Na závěr do omáčky nasypeme okapanou cizrnu, kterou necháme krátce prohřát, dle chuti omáčku dochutíme solí, pepřem nebo místo soli můžeme použít trochu sojové omáčky a můžeme podávat.
2
Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i těstoviny, brambory či gnocchi.
3
Cizrnu můžeme použít pochopitelně i doma předem uvařenou.
4
Pokud budeme připravovat pokrm s králičím masem, postup přípravy zůstane stejný, jen doba dušení bude o něco málo delší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou

Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou

Dušené kuře (králík) nejen na víně

Dušené kuře (králík) nejen na víně

Lečo s bulgurem a cizrnou

Lečo s bulgurem a cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Šourová | 12. 12. 2016 13:19

    Byla to moje vůbec první zkušenost s cizrnou, připravila jsem takto kuře a bylo vynikající. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Zálivky a omáčky Drůbeží Z luštěnin Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Jíška Kari Kuřecí maso Olej Pepř mletý Rajský protlak Slovenská paprika Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Černý kuba

Černý kuba

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

16
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
16
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Sladké nudle s mákem
Sladké nudle s mákem

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) s cizrnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact