• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí přírodní pro děti
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí přírodní pro děti

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí přírodní pro děti
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g hovězí maso
    • 30
      g máslo
    • 0,50
      ks cibule
    • chleba kůrka z menšího krajíce

Postup přípravy receptu

1
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso, opečeme, podlijeme a dusíme. Ke konci přidáme nadrobno nakrájenou kůrku z chleba a dusíme do úplného změknutí masa i chleba. Kousíčky kůrky rozmačkáme a podáváme s těstovinami.
2
**Obměny:**
3
1) ke konci místo kůrky dáme například zelené fazolky nakrájené na špalíčky a na kousky nakrájené rajče. Zahustíme lžičkou polohrubé mouky. Dodusíme. Podáváme s bramborem.
4
2) Místo fazolek přidáme papriku na proužky nebo kousek strouhaného celeru. Opět zahustíme moukou. Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika Wheler | 11. 3. 2008 16:03

    Ctu Vasi diskuzi a ohromuje mne, ze co prispevek, to uplne jiny nazor na prvni stravu ditete. Memu synovi je 17 mesicu a stale ho kojim. Jsem Ceska a ted momentalne zijeme v Cechach, ale syn se nam narodil v Australii a v jeho 6 mesicich jsme se prestehovali na Novy Zeland. V obou techto zemich panuje nazor, ze prestoze kojeni je velmi dulezite, dite se rodi se zasobou mineralu a predevsim zeleza asi na prvnich 6 mesicu zivota a pote se mu musi zacit dodavat v pevne strave. Nejlepsi je s pevnou stravou zacit kolem 6 mesice ditete. Materske mleko co sunar vsak nadale zustavaji hlavni stravou ditete a podavaji se miminku pred pevnou stravou. Asi prvni 2 tydny krmite dite detskou ryzovou kasi smichanou s materskym mlekem ci prevarenou vodou. Dite by nemelo pozivat kravske mleko az do 1 roku zivota, a proto bych se do teto doby vyvarovala i pouzivani masla. Zacnete 1 cajovou lzickou a postupne zvysujte az na 4.

  • Jana Cz. | 23. 3. 2007 16:24

    Mám dvanáctiměsíční dceru a též velmi dbám, aby měla papání, jak to má být. Souhlasím s paní Válkovou, že maso je důležité. Též jsem četla, že z hovězího stačí vývar, ale když ho děťátko sní a poradí si s ním i trávení, tak to může. Já preferuji maso bílé, ale když ho mimi nesnese, není co řešit. Také jsem 6 měsíců plně kojila a kojím dál, ale bylo mi doporučeno zavádět příkrmy pro rozmanitost živin a také pro rozvoj žvýkání dítěte. Pomalu zavádíme nové potraviny, tak možná dojde i na tento recept :-) Málem bych zapomněla, s tukem to dělám přesně jako paní Tomčíková a myslím, že je to úplně dobře :-)

  • Zuzana Válková | 5. 3. 2007 16:24

    I já velmi dbám na stravu dcery. A ve všech knihách, internetových poradnách i doporučeních pediatrů se zavádí maso od 7 měsíce. Je to velmi důležité kvůli bílkovinám, železu i dalším vitamínům a minerálním látkám. A třeba právě hovězí je dobré pro chudokrevné děti. Samozřejmě, že maso nahradil lze, ale většinou potravinami, které maličké děti velmi špatně stráví. P.S. Kojila jsem plně 6 měsíců, ale pak už to nestačilo.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 3. 2007 12:42

    Berte v potaz, Ivano, že ne každá maminka má to štěstí, že může kojit a tak dlouho jako Vy. Nekojené děti začínají s masovými příkrmy mnohem dříve než kojené.

  • Ivana K. | 5. 3. 2007 11:49

    Nedalo mi to, abzch se nezapojila do diskuze. 7- měsíční kojenec v klidu vydrží s mateřským mlékem, dost dobře nechápu, proč do něj cpát tak brzy maso. Mám 3 děti a na jejich imunitu myslím mělo podávání příkrmů až od 9 měsíců příznivý vliv. Navíc jsme začínali zeleninou, ovocem, mléčnými výrobky, maso a výrobky s lepkem až kolem roku.

  • Zuzana Válková | 5. 3. 2007 09:49

    Naše mimi po drůbežím masu strašlivě zvrací, tak od 7 měsíců baští hovězí (velmi pečlivě vybrané) a krásně ho stráví a chutná jí. Zkonzultováno se třemi lékaři, všichni se shodují, že hovězí klidně ano. Jinak děkuji všem za recepty v této rubrice, je to skvělá inspirace.

  • Anonym | 29. 1. 2007 20:45

    Anonyme s miminkem, nejsem sice dietní sestra, ale taky myslím, že hovězí by bylo pro vašeho synka příliš velkej šok. Zkuste zapátrat, jistě existuje spousta knížek, i na internetu leccos najdete, ale určitě chodíte s děťátkem do poradny, a nechce se mi věřit tomu, že by vám tam neporadili. Asi bych začala mixovanými pokrmy ze zeleniny, pak přidat trochu BÍLÉHO masa, hovězí určitě až v pozdějším věku.

  • Lada Kovářová | 29. 1. 2007 16:35

    Já bych začala tím, že pro 7. měsíčního kojence preferujeme maso bílé - kuře, krůta, králík, později (kolem 12.měs.) můžeme zařadit libovou vepřovou kýtu. Ostatní druhy masa nejsou pro děti příliš vhodné např. hovězí maso je těžce stravitelné (z něj podáváme pouze vývar).

  • Jana Tomčíková | 29. 1. 2007 16:25

    Myslím, že máslo neuškodí.Když jsem se asi před 6,5 lety pídila naposledy po tom, jak vařit pro batole, dopídila jsem se toho, že jsem střídavě používala olivový olej a máslo(asi 6-5x týdně oliv. olej,1-2x týdně máslo).Jen toho tuku nesmí být moc.Snad se to za ta léta zase nezměnilo, i když všechno je možné.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 1. 2007 12:03

    Anonyme, snad Vám odpoví paní Kovářová, je dietní sestra, ale řekla bych, že snad ano...

  • Anonym | 29. 1. 2007 11:07

    zacinam nasemu 7.mesicnimu synovi davat normalni jidlo, a tohle se mi hned na prvni pohled libilo. zkusim prvni variantu. potom napisu jak mu to chutnalo. jenom nevim,jestli uz muze maslo nebo ne.

  • Eva Šíchová | 20. 9. 2006 12:59

    Bylo to výborné, udělala jsem to také s fazolkami a mělo to velký úspěch u mé roční dcerky :-) jen jsem nevěděla, jak dlouho se dusí maso, ale už to tuším. Díky.

  • Jaroslava Oumarová | 28. 8. 2006 21:02

    Jsem ráda, že chutnalo:-)

  • Misha | 12. 7. 2006 22:29

    Maso jsem nekrajela ale nechala platky, nezahustila jsem chlebem ale pridala ony fazolky, a bylo to vytecne!!Diky moc, vsichni jsme se oblizovali!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Pro děti Oběd Dušení Restování Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cibule Hovězí maso Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Domácí lučina

Domácí lučina

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
17
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
15
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…
15
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
14
Achillova řecká souzukakia
Achillova řecká…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Bývalka na scéně! Domi Alagia dorazila na Love Island

Bývalka na scéně! Domi Alagia dorazila na Love Island

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí přírodní pro děti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact