• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí po francouzku
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí po francouzku

autor: PotulnyDruid
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí po francouzku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí kližka
    • 1
      kg brambory Nejlépe nové brambory
    • 0,50
      kg mrkev Nejlepší je mladá mrkvička
    • 2
      ks kořen petržele
    • 2
      ks klobása Nějaká dobrá, kořeněná klobása
    • 500
      ml červené víno polosladké červené
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
  • Koření
    • 6
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření
    • 10
      ks pepř celý černý
    • 1
      ks skořicová kůra
    • sůl podle chuti
    • 2
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžíce provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

1
Pokud máme nové brambory a mladou mrkvičku, pouze je dobře omyjeme a odtrhneme (neodřezáváme) zelené z mrkve. Pokud máme staré brambory a mrkev, musíme je oloupat. Petržel pouze umyjeme, aby byla čistá, neloupeme ani neodkrajujeme hlavičku. Brambory nakrájíme na větší kousky, mrkev a petržel rozkrojíme napůl, pokud je moc velká, jinak je necháme vcelku. Klobásky nakrájíme na kolečka.
2
Vezme si pekáč, nejlépe velký smaltový s víkem. Do pekáče vložíme několik brambor a na ně položíme celý kus hovězí kližky. Pak maso zaskládáme ze stran i z vrchu brambory, mrkví, petrželí a klobáskou, dejte si na tom záležet, aby výsledný dojem byl perfektní.
3
Jakmile máme pekáč krásně zaskládaný, přidáme navrch bobkový list, nové koření, pepř, zasypeme kmínem a provensálskými bylinkami, přidáme sůl a doprostřed položíme skořici. Vše zalijeme červeným vínem a dáme do předehřáté trouby na 360 stupňů.
4
20 minut pečeme při plné teplotě a pak troubu stáhneme zhruba na 180-160 stupňů. A pečeme další dvě a půl hodinky. Sem tam může nakouknout, a když tak doplnit červené víno. Zhruba 20 minut před koncem pečení přelijeme vše smetanou a ještě necháme v troubě.
5
Toto jídlo je úžasně dobré a když ho přinesete na stůl a odklopíte poklici, rozvoní se nádherná vůně a vizuální dojem je taky úžasný. A pak už si jen každý může přímo z pekáče dát na talíř, co mu po chuti.
6
Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Květen Červen Červenec Oběd Večeře Pečení Dušení Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené víno Drcený kmín Hovězí kližka Klobása Kořen petržele Mrkev Nové koření Pepř celý Provensálské bylinky Skořicová kůra Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

137
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle se…
82
Penne se špenátem
Penne se špenátem
68
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
53
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
44
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Dara Rolins měla obří show: Polibky Nedvěda, ale i pláč na pódiu

Dara Rolins měla obří show: Polibky Nedvěda, ale i pláč na pódiu

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí po francouzku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact