• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené červené zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené červené zelí

autor: brzdka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 161
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dušené červené zelí

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce citron
    • 1
      dl červené víno
    • 1
      ks červené zelí
    • 3
      lžíce mouka
    • 1
      ks jablka
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.
2
Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme nakrouhané zelí. Dusíme na másle, na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut.

RADA: Jak nakrájet zelí?

3
Zelí osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a dále dusíme pod pokličkou. Podle potřeby dále zelí podléváme vodou, dokud částečně nezměkne.
4
Očistíme jablko od slupky a jádřince a najemno nastrouháme k zelí.
5
Zelí zasypeme moukou, promícháme a dále dusíme, dokud zelí nezměkne. Podle potřeby stále podlíváme vodou.
6
Nakonec dochutíme citronem a podle potřeby můžeme přidat i cukr.

RADA: Další tipy na recepty z rodinné kuchyně!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MM | 11. 3. 2017 18:42

    Proč "pozor na cukr"? :-\

  • alca | 4. 10. 2014 19:48

    Vyborne rychle pozor na cukr nahoru trosku octa..mnaaam.. :-)

  • směr jih | 10. 11. 2013 13:45

    šmarjájosef, co se dá dělat. Asi odchovanec Babici ;-) Červené zelí má rádo anýz, tak pár semínek přihazuju, a taky jablíčko, ale to z kachny upečené ( př. z husičky :-)

  • jezismarja | 2. 11. 2013 00:46

    Dat do zeli kostku bujonu misto soli a pepre... no ty ses ale krava blba.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 14. 10. 2013 11:41

    Dělala jsem zelí ze skla-ochucené, přesto se s tímto receptem skvěle schází. Jablíčko hezky zahustí, asi i dochutí. Místo soli a pepře jsem dala kostku bujónu. Super. Děkuji za postup, nevěděla jsem přesně jak se vaří. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Listopad Oběd Dušení Děti Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Červené zelí Cibule Citron Cukr Jablka Máslo Mouka Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle a chutně
Dušená zelenina s lanýži
Dušená zelenina s lanýži
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
  • Recepty.cz
  • Dušené červené zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact