• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená zelenina - rychle a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Dušená zelenina - rychle a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 116
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g květák nebo brokolice
    • 100
      g červená paprika nebo žlutá - očištěná
    • 100
      g zelené fazolky nebo česnekové výhonky
    • 100
      g kedlubna mladá, oloupaná
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžička olej
  • Na dochucení:
    • sůl
    • posekané bylinky - petrželka, libeček, pažitka...
    • koření dle chuti: pepř, paprika, česnek...
    • koření - adžika nebo Gyros, grilovací, na zeleninu...

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu (patizon, dýně), na kratší kusy pokrájené fazolky ( česnekové výhonky). Zprudka smažíme za občasného promíchání cca 3 - 5 minut. Pak hrnec zaklopíme a ztlumíme plamen na minimum. Zeleninu takto necháme dusit ve vlastní šťávě, ničím nepodléváme, jen občas nakoukneme a promícháme. Až se nám bude zdát zelenina tak akorát (nerozdusit na kaši!), odklopíme poklici, zeleninu ochutíme solí nebo sojovou omáčkou, kořenící směsí, bylinkami... zkrátka chuti a fantazii se meze nekladou a každému vyhovuje něco jiného.
2
Takto připravenou zeleninu můžeme podávat s vařeným bramborem nebo jíst samotnou tzv. "na vidličku". Lze podávat jako zeleninovou přílohu ke grilovanému nebo přírodnímu masu.
3
Pokud chceme zeleninu dále upravit, přidáme ještě navíc do hotové zeleniny chipsy z hlívy nebo restované brambory: k zelenině pak přimícháme, kořeněné chipsy z hlívy zhruba z 200 gramů syrové houby (recept je zde uvedený) nebo restované brambory česnekové nebo paprikové... případně jen osolené z cca 250-ti gramů předem vařených brambor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina s lanýži

Patizon rychle a chutně

Patizon rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 30. 4. 2017 20:55

    měl jsem brokolici, mrkvu, žlutou papriku a květák a je to dobrý s adžikou. Na másle a olivovej olej a je to dobrý. Jím to samotné.. Díky za postup

  • Došková | 6. 2. 2017 11:08

    Dusila jsem bez kedlubny ještě s cuketou a porkem.Bylo to výborné a určitě né naposledy.

  • softik | 23. 8. 2016 19:55

    je to óbr mňamózní zeleninová bomba. dík :-*

  • taknic | 3. 8. 2016 12:07

    Uvařeno, snědeno. Vynikající zeleninový pokrm i jako samostatné jídlo. Brambor už jsme měli tento týden dost, tak jsem zkusila uvařit trochu kuskusu. Posypali jsme strouhaným ovčím sýrem a výsledek výborný. Určitě budu zkoušet varianty s další zeleninou. Dochucovala jsem pouze sojovou omáčkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Dietní Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Dietní Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Kedlubna Koření Koření - Adžika Květák Máslo Olej Posekané bylinky Sůl Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

102
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
64
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
27
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
22
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Dušená orient plec v pórku
Dušená orient plec v pórku
Dušená plec se zeleninou
Dušená plec se zeleninou
Dušená rýže
Dušená rýže
Dušená zelenina s lanýži
Dušená zelenina s lanýži
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
  • Recepty.cz
  • Dušená zelenina - rychle a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact