• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená zelenina - rychle a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Dušená zelenina - rychle a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 118
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g květák nebo brokolice
    • 100
      g červená paprika nebo žlutá - očištěná
    • 100
      g zelené fazolky nebo česnekové výhonky
    • 100
      g kedlubna mladá, oloupaná
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžička olej
  • Na dochucení:
    • sůl
    • posekané bylinky - petrželka, libeček, pažitka...
    • koření dle chuti: pepř, paprika, česnek...
    • koření - adžika nebo Gyros, grilovací, na zeleninu...

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu (patizon, dýně), na kratší kusy pokrájené fazolky ( česnekové výhonky). Zprudka smažíme za občasného promíchání cca 3 - 5 minut. Pak hrnec zaklopíme a ztlumíme plamen na minimum. Zeleninu takto necháme dusit ve vlastní šťávě, ničím nepodléváme, jen občas nakoukneme a promícháme. Až se nám bude zdát zelenina tak akorát (nerozdusit na kaši!), odklopíme poklici, zeleninu ochutíme solí nebo sojovou omáčkou, kořenící směsí, bylinkami... zkrátka chuti a fantazii se meze nekladou a každému vyhovuje něco jiného.
2
Takto připravenou zeleninu můžeme podávat s vařeným bramborem nebo jíst samotnou tzv. "na vidličku". Lze podávat jako zeleninovou přílohu ke grilovanému nebo přírodnímu masu.
3
Pokud chceme zeleninu dále upravit, přidáme ještě navíc do hotové zeleniny chipsy z hlívy nebo restované brambory: k zelenině pak přimícháme, kořeněné chipsy z hlívy zhruba z 200 gramů syrové houby (recept je zde uvedený) nebo restované brambory česnekové nebo paprikové... případně jen osolené z cca 250-ti gramů předem vařených brambor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina s lanýži

Patizon rychle a chutně

Patizon rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 30. 4. 2017 20:55

    měl jsem brokolici, mrkvu, žlutou papriku a květák a je to dobrý s adžikou. Na másle a olivovej olej a je to dobrý. Jím to samotné.. Díky za postup

  • Došková | 6. 2. 2017 11:08

    Dusila jsem bez kedlubny ještě s cuketou a porkem.Bylo to výborné a určitě né naposledy.

  • softik | 23. 8. 2016 19:55

    je to óbr mňamózní zeleninová bomba. dík :-*

  • taknic | 3. 8. 2016 12:07

    Uvařeno, snědeno. Vynikající zeleninový pokrm i jako samostatné jídlo. Brambor už jsme měli tento týden dost, tak jsem zkusila uvařit trochu kuskusu. Posypali jsme strouhaným ovčím sýrem a výsledek výborný. Určitě budu zkoušet varianty s další zeleninou. Dochucovala jsem pouze sojovou omáčkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Dietní Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Dietní Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Kedlubna Koření Koření - Adžika Květák Máslo Olej Posekané bylinky Sůl Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Americký hamburger

Americký hamburger

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
44
Americké lívance
Americké lívance
34
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
16
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Dušená orient plec v pórku
Dušená orient plec v pórku
Dušená plec se zeleninou
Dušená plec se zeleninou
Dušená rýže
Dušená rýže
Dušená zelenina s lanýži
Dušená zelenina s lanýži
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
  • Recepty.cz
  • Dušená zelenina - rychle a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact