• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená jehněčí kolínka s gremolatou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Křehké a šťavnaté jehněčí je lahůdka. Vyzkoušejte kromě pečeného jehněčího hřebínku také tato dušená kolínka. Doplněná svěží gremolatou jsou prostě fantastická.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks jehněčí kolínka
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      ks mrkev
    • 4
      ks cibule drobná
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 250
      ml červené víno suché
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl a pepř
  • Gremolata
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné větší kusy přepulte.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, kolínka nechte zatáhnout a odložte na talíř. V kastrolu krátce orestujte česnek s mrkví, vraťte do něj maso, přidejte cibuli s bylinkami a zalijte vínem i vývarem. Vše přiveďte k varu. Pak snižte teplotu, hrnec zakryjte poklicí a maso zvolna duste doměkka, asi dvě a půl hodiny. Podle potřeby přilijte trochu vývaru.
3
Ke konci pečení přidejte do kastrolu máslo a připravte gremolatu. Nejprve nahrubo rozmixujte česnek s lístky petrželky. Pak přidejte olej, citronovou šťávu i kůru a mixujte, dokud se směs nespojí. Maso podávejte se šťávou a gremolatou.

RADA: Strouhání citronu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Orientální jehněčí kebaby

Orientální jehněčí kebaby

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Dušení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Citronová kůra Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Jehněčí kolínka Máslo Mrkev Olivový olej Petrželka Rozmarýn Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Chřest na másle

Chřest na másle

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kapsy s mozzarellou a bazalkou - minutka
Kapsy s mozzarellou a…
13
Zelná polévka IV.
Zelná polévka IV.
13
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Manželství šéfkuchaře Radka Kašpárka: Definitivně rozvedeni! Žena Andrea schytala během pár měsíců tři životní rány

Manželství šéfkuchaře Radka Kašpárka: Definitivně rozvedeni! Žena Andrea schytala během pár měsíců tři životní rány

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená kapusta
Dušená kapusta
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou
  • Recepty.cz
  • Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact