• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená jehněčí kolínka s gremolatou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Křehké a šťavnaté jehněčí je lahůdka. Vyzkoušejte kromě pečeného jehněčího hřebínku také tato dušená kolínka. Doplněná svěží gremolatou jsou prostě fantastická.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks jehněčí kolínka
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      ks mrkev
    • 4
      ks cibule drobná
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 250
      ml červené víno suché
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl a pepř
  • Gremolata
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné větší kusy přepulte.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, kolínka nechte zatáhnout a odložte na talíř. V kastrolu krátce orestujte česnek s mrkví, vraťte do něj maso, přidejte cibuli s bylinkami a zalijte vínem i vývarem. Vše přiveďte k varu. Pak snižte teplotu, hrnec zakryjte poklicí a maso zvolna duste doměkka, asi dvě a půl hodiny. Podle potřeby přilijte trochu vývaru.
3
Ke konci pečení přidejte do kastrolu máslo a připravte gremolatu. Nejprve nahrubo rozmixujte česnek s lístky petrželky. Pak přidejte olej, citronovou šťávu i kůru a mixujte, dokud se směs nespojí. Maso podávejte se šťávou a gremolatou.

RADA: Strouhání citronu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Orientální jehněčí kebaby

Orientální jehněčí kebaby

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Dušení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Citronová kůra Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Jehněčí kolínka Máslo Mrkev Olivový olej Petrželka Rozmarýn Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
13
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Sára a Martin Donutilovi: Těžké začátky vztahu! Oba byli zadaní…

Sára a Martin Donutilovi: Těžké začátky vztahu! Oba byli zadaní…

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená kapusta
Dušená kapusta
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou
  • Recepty.cz
  • Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact