• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

autor: JirikD
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: 165 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks hovězí líčka
    • mořská sůl
    • pepř mletý čerstvě
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      ks celer menší
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 2
      stroužek česnek nakrájené nadrobno
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      l červené víno
    • 700
      ml hovězí vývar
    • 4
      lžíce máslo vychlazené, nakrájené na kostičky
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 12
      ks čerstvé žampiony
    • 1
      lžíce petrželová nať hladkolistá

Postup přípravy receptu

1
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do hrnce nasypte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahněte ji dozlatova. Pak přidejte cibuli a česnek a opékejte do červena. Přidejte celé divoké koření, tymián, rozmarýn a rajský protlak a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třetinu (trvá to asi 30 minut).
2
Vraťte do hrnce opečená líčka, zalijte je vývarem. Přiklopte a dejte je dusit do trouby předehřáté na 140 stupňů asi 2 hodiny doměkka. Poté líčka vyndejte na talíř a omáčku přeceďte přes jemné síto. Dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby omáčka získala ještě lepší chuť. Těsně před podáváním do horké omáčky zašlehejte 2 lžíce másla.
3
Na 2 lžících másla zprudka opečte žampiony dozlatova, osolte a opepřete a posypte nasekanou petrželkou.
4
Podávejte s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb s bramborovou kaší

Chléb s bramborovou kaší

Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Losos v koprové marinádě s…

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JakubP | 3. 9. 2016 12:14

    Vyzkoušel jsem, super recept, jen místo kaše jsem udělal šťouchačky s pórkem. Všem to moc chutnalo <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Čerstvé žampiony Červené víno Česnek Cibule Cukr krupice Hovězí líčka Hovězí vývar Máslo Mořská sůl Mrkev Nové koření Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželová nať Rajský protlak Rozmarýn Snítka tymiánu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
14
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Degradovaný princ Andrew: Nechtějí ho ani na korunovaci!

Degradovaný princ Andrew: Nechtějí ho ani na korunovaci!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact