• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

autor: JirikD
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: 165 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks hovězí líčka
    • mořská sůl
    • pepř mletý čerstvě
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      ks celer menší
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 2
      stroužek česnek nakrájené nadrobno
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      l červené víno
    • 700
      ml hovězí vývar
    • 4
      lžíce máslo vychlazené, nakrájené na kostičky
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 12
      ks čerstvé žampiony
    • 1
      lžíce petrželová nať hladkolistá

Postup přípravy receptu

1
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do hrnce nasypte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahněte ji dozlatova. Pak přidejte cibuli a česnek a opékejte do červena. Přidejte celé divoké koření, tymián, rozmarýn a rajský protlak a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třetinu (trvá to asi 30 minut).
2
Vraťte do hrnce opečená líčka, zalijte je vývarem. Přiklopte a dejte je dusit do trouby předehřáté na 140 stupňů asi 2 hodiny doměkka. Poté líčka vyndejte na talíř a omáčku přeceďte přes jemné síto. Dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby omáčka získala ještě lepší chuť. Těsně před podáváním do horké omáčky zašlehejte 2 lžíce másla.
3
Na 2 lžících másla zprudka opečte žampiony dozlatova, osolte a opepřete a posypte nasekanou petrželkou.
4
Podávejte s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb s bramborovou kaší

Chléb s bramborovou kaší

Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Losos v koprové marinádě s…

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JakubP | 3. 9. 2016 12:14

    Vyzkoušel jsem, super recept, jen místo kaše jsem udělal šťouchačky s pórkem. Všem to moc chutnalo <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Čerstvé žampiony Červené víno Česnek Cibule Cukr krupice Hovězí líčka Hovězí vývar Máslo Mořská sůl Mrkev Nové koření Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželová nať Rajský protlak Rozmarýn Snítka tymiánu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pražský koláč

Pražský koláč

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Bramborový guláš
Bramborový guláš
17
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
16
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact