• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dunajské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní těsto
    • 1
      kostka hera
    • 150
      g cukr
    • 4
      žloutek
    • 7
      lžíce mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 4
      sníh z bílku
  • Tmavé těsto: základní +...
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce voda
    • meruňky nebo broskve - půlené
  • Krém
    • 1,50
      balení vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      kostka máslo
    • hnědý rum trochu
  • Poleva
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Utřeme těsto, polovinu těsta rozetřeme na nízkou vrstvu do vymazaného a vysypaného vysokého plechu.
2
Do druhé poloviny těsta přidáme kakao, cukr a vodu a opatrně rozetřeme na světlou vrstvu těsta. Poklademe půlenými meruňkami, řeznou plochou nahoru a zvolna upečeme.
3
Vychladlé potřeme krémem: do mléka dáme 4 lžíce cukru a dle chuti rum a uvaříme pudink. Necháme vychladnout a vyšleháme s máslem hladký krém.
4
Nakonec polijeme čokoládou: rozpustíme máslo, přidáme cukr a kakao, zamícháme a zašleháme 1 vejce. Pozor, nejdřív vypadá poleva jako sražená, musí se vyšlehat do hladka (nejlépe šlehačem, ale stačí i vidličkou), potom je krásně lesklá a hustá.
5
Necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 10. 4. 2007 13:05

    Tyto řezy už mám dlouho,ale dělala jsem poprvé minulý týden,musím říct,že těsto je dost husté a špatně se my natíralo na plech a musela jsem jej péct na malém plíšku(takže žádný klasický velký plech!!!!),sice byly asi 6 cm vysoké,ale chutově dobré.

  • Renata | 4. 4. 2007 16:56

    To tmavé těsto je trošku řidší než světlé,dávám ho lžící a lžící taky roztírám.Jsou to opravdu tenké vrstvy,ale namazat na sebe se dají.Dělám tyto řezy už dlouho a všem moc chutnají.No a když někde náhodou trochu tmavého těsta chybí,vůbec to nevadí.

  • Skarkova Dana | 3. 4. 2007 19:55

    Tento recept je zajimavy a muze byt i dobry,ale mam trosku obavy z toho testa,jestli se daji dobre namazat na sebe.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Vaření Chlazení Šlehání Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Karamelový krém

Karamelový krém

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
19
Velikonoční nádivka s uzeným masem
Velikonoční nádivka s…
17
Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou
Sýrová omáčka s čerstvou…
17
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Těstoviny s mletým masem…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rok po smrti herce Jiřího Hromady (†66): Splnili mu poslední přání! Odpočívá s maminkou

Rok po smrti herce Jiřího Hromady (†66): Splnili mu poslední přání! Odpočívá s maminkou

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Dunajské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact