• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Napište svůj komentář k receptu

Důlkové koláčky M.D. Rettigové

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 140
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 420
      g hladká mouka 370-420
    • zavařenina

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme.
2
Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme přejít mírný var a dáme vystydnout a ztuhnout. Pak do něj uděláme dva otvory a syrovátku vylijeme. Dáme znovu mírně vařit, sbíráme pěnu. Máslo je čisté, žluté a pěkně voní. Necháme opět ztuhnout, skladujeme dobře přikryté, abych nenachytalo pachy.
3
Pak postupně zašleháváme žloutky jeden po druhém, strouhanou kůru z půlky citronu a moučkový cukr. Přisypeme mouku, zamícháme a vysypeme na vál. Vypracujeme rychle těsto. Tvoříme kuličky (velikost asi jako malý vlašský ořech), dáme na plech vyložený pečicím papírem, do každé uděláme vařečkou důlek a upečeme do zlatova (150-160 °C). Do prochladlých koláčků dáme kousek zavařeniny a nacukrujeme. Nepotřebujou žádné rozležení, podáváme ihned.
4
Recept pochází k kuchařky M.D. Rettigové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Důlkové koláčky

Důlkové koláčky

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Důlkové cukroví

Důlkové cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mina kubikova | 7. 9. 2007 12:40

    hela....boze....tak to som vo vasom klube...na mladost uz len spominam....povedzme ze citam najskor komponenty a potom reakcie, a na zaklade toho riesim aj varenie...takze to skratim....sme velmi velmi prakticke pretoze sa nechame poucit skusenostami a usporne, pretoze najprv pozrieme co do toho ide....no skoda je nas ...:o)))))))prijemny zivot, bolo to s Vami velmi velmi prijemne.

  • Hela - | 7. 9. 2007 11:40

    Míno, vy mi nepřipadáte jako idiot, asi jste mladá, nebo zamilovaná, nebo obojí. To já si pak připadala jako snaživý blbec, že něco vysvětluju a sama si recept nepřečtu. Ale bohužel už nejsem ani mladá, ani zamilovaná!

  • mina kubikova | 6. 9. 2007 12:20

    hela...velmi pekne vam dakujem, hoci vam musim pripadat ako idiot, pretoze v recepte je to velmi jasne popisane.....no....nabuduce aby som sa vyhla totalnemu znemozneniu, budem citat pozorne.....prijemny den

  • Hela - | 6. 9. 2007 10:13

    Ještě jednou pro Mínu: Míno, já se tady angažuju a vysvětluju, co je to přepuštěné máslo a přitom to máš v receptu jasně popsané! Já četla jen komentáře a ne recept.

  • Hela - | 5. 9. 2007 15:43

    Pro Minu: Na mírném ohni rozpustíš obyč máslo, stáhneš z ohně a necháš ztuhnout (když pospícháš tak např. v lednici). Máslo nahoře ztuhne a dole zůstane"voda". Vodu vyleješ a máš přepuštěné máslo! Kdysi se prodávalo máslo II. - a to bylo přepuštěné, proto se mu říkalo "na vaření!

  • mina kubikova | 5. 9. 2007 11:19

    boze.......objasni mi niekto co je to prepustene maslo?????????????

  • Taťána | 13. 7. 2006 11:14

    Jsem v "Receptech" poprvé, ale tyhle "ďolíčky", jak se u nás říkalo, bych tu rozhodně nečekala. Jsem nadšena, myslela jsem, že to nikdo nezná. Není lepší cukroví. A nejlepší je s meruňkovou!!

  • Jana Tichá | 23. 1. 2006 13:39

    Přepouštění másla nezabere moc času. Alespoň já jsem se s tím moc nepárala. Dřív si s tím museli opravdu dát práci, jestli nechtěli, aby se jim zásoba másla zkazila.Přepustila jsem si ho víc. Zbytek mám uchovaný v lednici a využiju ho na krupicovou kaši nebo na ovocné knedlíky.

  • Anonym | 23. 1. 2006 12:59

    Toho času jen na přepouštění a tuhnutí másla!!Ale jinak budou určitě výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty M. D. Rettigová
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

43
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…
31
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
24
Lasagne
Lasagne

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Svatba v Pevnosti Boayrd: Paklíč se oženil!

Svatba v Pevnosti Boayrd: Paklíč se oženil!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky z remosky s…
Důlkové cukroví
Důlkové cukroví
Důlkové koláčky
Důlkové koláčky
Dunajské vlny
Dunajské vlny
Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
Duo bábovka
Duo bábovka
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact