• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Drůbeží výpečky
Napište svůj komentář k receptu

Drůbeží výpečky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g srdce drůbeží, cca
    • 600
      g žaludky drůbeží, cca
    • 300
      g drůbeží játra cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín dle chuti
    • 3
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek cca
    • bylinky dle chuti: tymián, rozmarýn, majoránka

Postup přípravy receptu

1
Drůbeží (já použil kuřecí) srdíčka, žaludky a játra dobře očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Pokud chceme dobu pečení urychlit, doporučuji žaludky a srdíčka předvařit v malém množství osolené vody cca 45 minut, kterou po scezení použijeme na podlévání výpečků. Pokud předvařovat nebudeme, játra do výpečků budeme přidávat cca 25 minut před koncem pečení.
2
Cibule pokrájíme na kostičky, česnek nasekáme nebo nastrouháme, játra překrájíme na menší díly. Vše dáme do pekáčku společně s předvařenými srdíčky a žaludky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a bylinky dle chuti, podlijeme troškou vývaru a pečeme na 200 stupňů nejprve zakryté zhruba 30 minut, poté odkryjeme a dopékáme za občasného podlití a promíchání doměkka a dozlatova. Podléváme jen tolik, aby se nám cibule rozpekla a udělala ve výpečkách sos. Ke konci pečení můžeme přidat ještě trochu česneku, který při pečení ztrácí svou sílu, ale to už je na chuti každého.
3
Podáváme s bramborem, bramborovým či houskovým knedlíkem, kyselým či dušeným zelím nebo řepou, čerstvým chlebem a chlazeným pivem.
4
Podlévat můžeme i černým pivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Valná | 7. 3. 2017 14:29

    Nečekala jsem,že to budou až tak skvělé pečené drůbky.Děkuji za recept,který u nás dozajista nezapadne do propadliště dějin,protože jsme si na nich všichni velice pochutnali a v pekáči nezbylo vůbec nic.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Drůbeží Oběd Večeře Pečení Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Drcený kmín Drůbeží játra Pepř mletý Srdce Sůl Žaludky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Rychlá čína

Rychlá čína

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

32
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
26
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Kráska z Primy Sandra Pospíšilová k nepoznání: Vzpomínka na maturitu

Kráska z Primy Sandra Pospíšilová k nepoznání: Vzpomínka na maturitu

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát s ovocem a zeleninou
Drůbeží salát s ovocem a zeleninou
Drůbeží šťavnatý řízek
Drůbeží šťavnatý řízek
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbková polévka
Drůbková polévka
Dublin Coodle
Dublin Coodle
  • Recepty.cz
  • Drůbeží výpečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact