• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Drůbeží játra Monte Negro
Napište svůj komentář k receptu

Drůbeží játra Monte Negro

autor: mrnousek
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drůbeží játra Monte Negro
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g drůbeží játra
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      ks jalovec kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks rozmarýn snítka
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem. Mírně restujeme. Poté přilijeme víno a přidáme všechno koření. Vše poklademe plátky anglické slaniny a přiližně na 10 minut dáme zapéct do trouby.
2
Drůbeží játra Monte negro nejlépe chutnají s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát Monte Carlo

Salát Monte Carlo

Lasagne pana Monte Castelloniho

Lasagne pana Monte Castelloniho

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • otakar pospišil | 13. 3. 2010 20:46

    Ve většině tepelných úprav se doporučuje používat raději bílé víno. Při použití červeného vína v tepelné úpravě může vzniknout nahořklá chuť. Červené víno je pak ale vhodné k jídlu jako nápoj.

  • Simča Sládková | 30. 7. 2009 16:50

    Játra jsem udělala... a v podstatě sama snědla. Mně játra takto upravená chutnala - i když chuť vína byla velmi výrazná, příště bych dala si vína trochu méně - ale dcery i manžel mi to odmítli jíst.... Jinak já jako milovník těstovin jsem si to dal se špagetama, rodině jsem to servírovala podle doporučení s bramborami.

  • Zuzana Šindlerová | 2. 3. 2009 15:11

    Výborný recept, jestli teda můžu hodnotit, když jsem taky Zuzana, aby to Oldovi nevadilo. Dávám za 1.

  • Petule B. | 11. 1. 2009 19:09

    Je to opravdu výborné.

  • Zuzana Polzin | 15. 10. 2008 07:05

    Tak nevim Oldo o ktere Zuzane mluvite, ja v kazdem pripade nemohu na faktu, ze se jmenuju taky Zuzana, nic zmenit. A k tomu Monte Negru - mi slo jenom o to, ze muj pritel je z Monte Negra a ja ho chtela prekvapit receptem z jeho domoviny. Proto jsem chtela vedet, jestli tento recept opravdu pochazi z Cerne Hory.

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 23:59

    Je zde poměrně přezuzanováno, autorka stejného receptu na VARENI se jmenuje zuzana-má tam skoro 2000 receptů, proč by se chtěla zviditelňovat i tady. No pokud jsme skočili na špek,tak já pokračuju: Jedná se o recept z bývalé Jugoslávie...

  • Olga Zehnalová | 14. 10. 2008 23:06

    Ja si myslím, Zuzanka, že preto "Monte Negro", lebo po červenom víne ostane tmavá farba šťavy - negro a keď sa slanina zapečie tak ostane taká spečená, hrboľatá - monte- kopcovitá.Ja som si to vysvetlila takto.

  • ladislava staffenová | 14. 10. 2008 21:23

    Oldo, kroťte se :-))))

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 19:30

    Protože mont blanc se dělá z jedlých kaštanů :o)

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:57

    Mam dotaz: Proc se to jmenuje "Monte Negro"?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Drůbeží játra Jalovec Pepř mletý Rostlinný olej Rozmarýn
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
25
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
23
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Další doporučené recepty:

Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
Dršťky s hořčičnou omáčkou
Dršťky s hořčičnou omáčkou
Drůbeží játra mojí mámy
Drůbeží játra mojí mámy
Drůbeží játra na jehle
Drůbeží játra na jehle
Drůbeží játra na medu
Drůbeží játra na medu
Drubeží játra na víně
Drubeží játra na víně
  • Recepty.cz
  • Drůbeží játra Monte Negro
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact