• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka grand
Napište svůj komentář k receptu

Dršťková polévka grand

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dršťková polévka grand
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g dršťky
    • 2
      ks cibule
    • 10
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,25
      ks celer
    • 100
      g sádlo
    • 1
      šálek hladká mouka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • 2
      kostka masox
    • 4
      lžička paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do druhé čisté vody a vaříme další zhruba 3/4 hodinu.
2
Poté dršťky vyndáme a nakrájíme na nudličky. Dršťky dáme vařit do většího hrnce do třetí čisté vody a vaříme další zhruba dvě hodiny. Než se dršťky uvaří doměkka, zatím na sádle do sklovita osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a mouku (dle potřeby). Tento základ pak zalijeme odstátým vývarem z masoxu a důkladně rozmícháme, aby v něm nezůstaly hrudky.
3
To vše necháme opět přijít k varu a poté přidáme do vody k nakrájeným dršťkám. Poté přidáme na jemném struhadle nastrouhanou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a povaříme další zhruba 1/4 hodinu. Ke konci vaření polévku dle chuti okořeníme, přidáme rozetřený česnek a osolíme. Dle potřeby můžeme polévku ještě zahustit jíškou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka

Dršťková polévka

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • oldřich | 13. 5. 2015 18:15

    preboha

  • kerim | 29. 12. 2014 14:12

    já dávám do držkovky vařené koleno, na nudličky nakrájené,a nedělám ji s červenou jíškou ale jen přírodní

  • dominik | 12. 10. 2012 11:19

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj :-(

  • petrakous | 9. 3. 2012 10:05

    Polévka je moc dobrá :-) Jen jsem nedala 10 stroužků česneku, dala jsem na velký kastról 4 stroužky a i tak je polévka celkem ostrá, příště dám stroužky jen tři. Doporučuju tedy přidávat česnek postupně, dle Vaší chuti.

  • Ladia
    Ladia | 31. 1. 2011 22:15

    Tady by to chtělo upravit množství, má to být kus, kilo...?

  • recepty73
    recepty73 | 25. 1. 2011 07:46

    ...takovou vařila už moje prababička...,neříkáme jí ,,grand,, ,ale je výborná!

  • petrikd | 12. 11. 2010 08:14

    ešte pridať bobkový list, muškátový oriešok nastrúhať, feferónku ale pozor všetko "přiměřeně"

  • Ladia
    Ladia | 7. 11. 2010 17:13

    Zařazení: Maso, Polévky, Vepřové ?

  • Simča Sládková | 19. 3. 2010 12:44

    Tak jsem uvařila polívku podle tohoto receptu a byla perfektní... Je to moje vzpomínka na babičku - ta vždycky takovouto dršťkovku vařila. Já ji vařím dost hustou, podávám s chlebem a další chod není třeba :-). Je výborná - dávám za jedna!

  • Anonym | 19. 4. 2009 18:59

    Mohu potvrdit je to vborné,dá se udelat i z předvařené dršky. Tonda

  • Anonym | 19. 4. 2009 18:57

    Mohu potvrdit je výborná

  • Martin Tesla | 15. 8. 2008 15:11

    moje nejoblíbenější polévka,jen ji dělám bez té zeleniny...

  • Olga | 19. 2. 2008 18:57

    Ja kupujem už predvarené držky, takže sa už nemusia toľko variť, stačí max.1 hod, sú pekné biele stačí ich ešte trocha prepláchnuť a môžu sa použiť. Robím ju presne tak isto aj tie isté ingrediencie používam ,len múky na zápražku dávam menej.Jedna šálka je strašne veľa na 500g držiek. Držky sú hotové vtedy, keď už stratili úplne svoju pružnosť, sú také "mľandravé". Je to vynikajúca polievka, hlavne keď sa dajú teraz držky kúpiť predvarené.

  • Eva P. | 18. 2. 2008 21:32

    Vyborna ! Drstky jsem varila v papinaku, ani presne nevim jak dlouho. Druhy den ohrivana je opravdu bez chyby !

  • helena hasalová | 29. 1. 2008 12:31

    Hned se pustím do vaření, jen jsem se musela ujistit, co všechno se tam musí dát a v jakém množství, protože ji nevařím často. Už se těším na výsledek :)

  • karolina | 26. 11. 2007 14:37

    Takto vařená polevka je skutečně nejlepší (dávám za 1), ale mohu doporučit, co mi poradil jeden starý řezník. Do první vody přidat trochu octa - drštky zůstanou krásně bílé.

  • Václav Bušek | 26. 11. 2007 14:19

    Tato verze je snad nejlepší a vždy je ůspěch jistý .

  • Andy | 31. 5. 2007 12:09

    .. téměř stejně ji dělám už léta .. ale z předvařených drštek . super :))

  • Anonym | 25. 1. 2007 09:28

    To určitě nemusíte Jano!

  • jana | 24. 1. 2007 23:09

    kdyz mam predvarene drstky, musim je take varit 3krat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Dršťky Hladká mouka Kmín Majoránka Masox Mrkev Paprika - sladká Pepř mletý Petržel Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

74
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
62
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
35
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
31
Bramboračka s medvědím česnekem
Bramboračka s medvědím…
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Michal David 25 let po ztrátě dcery: Co mu pomohlo po smrti Míši (†9)

Michal David 25 let po ztrátě dcery: Co mu pomohlo po smrti Míši (†9)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Dršťková polévka
Dršťková polévka
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka grand
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact