• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka III.
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová pomazánka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová pomazánka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kostka droždí
    • 1
      ks cibule
    • 125
      g máslo
    • 2
      vejce
    • 2
      lžíce hořčice
    • olej
    • 2
      ks krémový sýr nebo jiné roztíratelné sýry
    • sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opražíme cibulku, potom přidáme droždí, necháme ho rozpustit a mícháme, dokud nezačne houstnout. Potom do toho vyklepneme dvě vejce a mícháme do zhoustnutí - už jen krátce, vejce houstnou rychle. Odstavíme. Ještě do teplého zamícháme sýry a přidáme hořčici. Do úplně vychladlého zašleháme máslo. Může se dochutit solí, já už nesolím.
2
Mažeme na chléb nebo pečivo, výborné je to samotné, nebo ozdobené kolečkem rajčete, papriky, ředvičky, nebo posypané pažitkou - podle toho, co je právě doma.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rosalie | 12. 12. 2012 05:37

    je mozne to udelat ze suseneho drozdi? :-(

  • Alexandra Daňková | 2. 3. 2009 09:21

    moc dobrá pomazánka, cibulku jsem osmahla rovnou na másle a na konci jsem už tudíž žádné nezašlehala a bylo moc dobré

  • Marie Vlckova | 14. 10. 2006 13:58

    Diky za upresnenni. S tim ze drozdi funguje i po zmrazeni jste me taky prekvapili, ja je sice taky davam do mrazaku, hned jak si je privezu (zijeme prechodne v tropech),, ale pak z neho delam jen polevku nebo umichane s vejcem. S tim syrem jsem to chtela trochu obmenit. "Kucharka on line" je bezva, chodim sem kazdy tyden pro inspiraci "co nakoupit, co uvarit". Diky vsem prispevatelum a spravcum kucharky.

  • Mirka G. | 8. 10. 2006 15:04

    Pravdaže, normálne ho použijem do teplého mlieka s lyžičkou cukru a kvások sa urobí....trošku dlhšie mu to trvá:-) A rovnako ho použijem na pomazánku, len ho dávam na cibuľku zmrazené.

  • Jana Kutačová | 8. 10. 2006 10:16

    Já koukám jako blázen...Droždí se dá zamrazit??A funguje pak normálně,dá se z něj ještě udělat kvásek?Nikdy jsem o tom neslyšela,tak se ptám:o))

  • Mirka G. | 7. 10. 2006 20:15

    Ešte som zabudla doplniť, že na pomazánku požívam aj zmrazené kocky droždia.

  • Mirka G. | 7. 10. 2006 20:11

    Syrokrém je druh taveného syra, ale môžete použiť aj tú veselú krávu:-) Lučina je trošku iná, ale určite ňou nič nepokazíte, ja som to ešte neskúšala. Kocka droždia je približne tých 42 g - ale to záleží od výrobcu. Na nejakom tom grame nezáleží, pokiaľ nezmeníme pomer ingrediencií veľmi zásadne. 1syrokrém má okolo 50g, teda asi vtejto gramáži môžete nahradit iným syrom. Nemusíte mať však obavy, že ked bude o pár gramov viac alebo menej, že to nebude dobré. :-)) Ja to väčšinou robím od oka a na gramáž vôbec nepozerám - aj teraz som musela pozrieť do chladničky, koľko syrokrém váži:-)

  • Marie Vlckova | 7. 10. 2006 17:26

    Prosim, co je "syrokrem"? Jako Lucina nebo jako "Vesela krava"(trojuhelnicky)? A kolik toho je-gramaz? Kostka drozdi je 42g? Zijeme vzahranici a potrebuji upresneni. Kvasnice mame radi (a vozime si je z domu, protoze tady nejsou k dostani) a rada bych tuhle pomazanku zkusila. . Dekuji za upresneni.

  • Broňa K. | 30. 9. 2006 15:19

    Je vynikajicí!! Už jsem ji dělala na hodně způsobů, ale tato nemá chybu, jen je lepší s Florou, není tak tučná. Byl to můj první recept vyzkoušený z internetové kuchařky a už se chystám na další :-)

  • Mirka G. | 15. 3. 2006 18:56

    Som rada, že vám chutila...ja nestačím natierať na rožky alebo chlieb....jedia mi to spod rúk:-)

  • Margita | 13. 3. 2006 07:52

    Je vynikajúca. Veľmi sme si s manželom pochutili.Najskôr sme ju urobili bez masla, pretože sme mali chuť na niečo menej mastné. Je veľmi dobrá aj takto. Potom, aby som mohla zhodnotiť recept ako je daný, tak som pridala aj maslo Floru a aj tak je výborná. Do hotovej som dala len nasekanú pažítku. Hodnotím za 1.

  • Mirka . G. | 7. 3. 2006 09:51

    Určite sa môže pridať všeličo, ale takto je veľmi jemná, taká našľahaná a chutí vynikajúco.

  • luckymili | 6. 3. 2006 18:56

    Tak tohle určitě vyzkouším, máme moc rádi kvacnicové recepty, ale moje poslední pomazánka dopadla tak, že jsem z ní udělala knedlíčky do polévky, protože se nedala jíst. Dá se do ni přidat i měkký salám?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Droždí Hořčice Krémový sýr Máslo Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

95
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
35
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
29
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Kakaové perníčky
Kakaové perníčky

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact