• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka II.
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová pomazánka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová pomazánka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček droždí 2-3
    • 1
      ks cibule
    • drcený kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g tuk

Postup přípravy receptu

1
Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.
2
Až se začne srážet a vytváří hrudky, ještě chvíli mícháme, potom vyklepneme vejce, osolíme a ještě před tím přisypeme trochu drceného kmínu. Vše mícháme, posypeme hustě čerstvou pažitkou.
3
Když moc nechvátám, tak směs nechám vychladnout a našlehám jí s trochou tuku, potom je pomazánka jemnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 31. 7. 2016 13:33

    Moc dobrá, doporučuji.

  • Markéta Valentíková | 3. 3. 2008 20:15

    Je vynikající, vždycky jí ještě půlku sním z pánve. A přidávám tam nakrájený okurek, jsme tak zvyklí od tchyně :o) Výborná, dávám jedna!

  • Martina Marťásek | 29. 1. 2008 19:42

    Já bych doporučila droždí osmažit až do červena , pak má teprve tu správnou chuť :-) Výborná je s nasekanou pažitkou a vyšlehaná s trochou másla nebo rostlinného tuku - ovšem nedoporučuji ty s úplně nejnižším procentem tuku - rády se srážejí .

  • Ivana Samcová | 10. 9. 2006 16:58

    Gabčo, vyzkoušela jsem vaši verzi pomazánky s nastrouhanými vejci a tatarkou. Omylem jsem tam navíc přidala trochu plnotučné hořčice /z jiného receptu/. Pomazánka je opravdu výborná.

  • luckymili | 16. 6. 2006 12:40

    Pomazánka mého dětství, ale když jsem ji jednou zkoušela podle receptu drožďárny, tak mi vyšla příšerná patlanina, které nebyla vůbec dobrá. Máme tady obchůdek, kde se prodává droždí ještě na váhu z velkého bloku, takže je jisté, co zítra bude na večeři, protože po kvasnicích se můžeme utlouci /i drožďovou polévku děláme s drožďovými knedlíčky a navíc s dvojité dávky droždí, než je v receptech/. Nevím přesně, jak ji babi dělávala, ale pamatuji, že přidávala česnek, někdy měkký salám a mazala na chleba ještě teplé.

  • Helena | 16. 6. 2006 10:34

    Děkuji moc!!!!!!!!!!!!Tuhle pomazánku jsem zbožňovala už jako malá holka. Dlouho jsem pátrala po receptu a teď ho mám. Díky Vám! Už vím, co dnes budu večeřet...

  • Dana | 10. 6. 2006 09:32

    moje kamarádka ještě přidáva do pomázanky trochu pohanky, je to moc dobré a trošku to křupe:)

  • Anonym | 18. 3. 2006 15:30

    Droždova pomazanka pro meho milacka

  • Monika Málková | 14. 3. 2006 12:10

    Prohledala jsem bez úspěchu všechny kuchařky až mně napadl internet a opravdu jsem neprohloupila.Pomazánka byla snová.

  • Kateřina Pyszková | 4. 3. 2006 16:22

    Vyzkoušela jsem verzi s taveným sýrem a nastrouhanými vejci s tatarkou a pomazánka neměla chybu! Díky.

  • gabča | 3. 2. 2006 17:43

    jestli teda můžu přidat svou verzi..:já nedávám syrová vejce ale do vychlad.hmoty dám natvrdo uvařená nastrouh.vejce a zjemním trochou tatarky...můžem se po tom utlouct...napište jestli to zkusíte zda cutnalo...

  • Saša Budinská | 7. 1. 2006 15:22

    Dělám ji už strašně moc roků přesně podle tohoto receptu a manžel je z ní blahem úplně bez sebe! Dávám ji na čerstvý chleba a k tomu vedle v misce rajčata, no fakt chuťovka!!

  • Zdena z JM | 29. 12. 2005 10:37

    Já ji ještě trochu vylepšuju taveným sýrem,který nechám rozpustit spolu s droždím.

  • Helenka ---sk. | 17. 10. 2005 13:22

    Perfektna

  • Kristýna | 3. 10. 2005 18:37

    Pomazánka je opravdu výborná. Chutnala i dětem! Myslím, že se vyplatí počkat až vychladne a našlehat ji s máslem.

  • Xena | 25. 3. 2005 11:40

    Nejlepší tuk je asi máslo nebo margarín, např.Rama, zkrátka něco jedlého.:-)

  • Geeog Geeog | 24. 2. 2005 14:37

    Bezesporu je to zdravá večeře.Můžete upřesnit jaký tuk máte na mysli.Ne asi každý tuk by byl vhodný.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Droždí Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Cuketový dort

Cuketový dort

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
27
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
24
Virgin mojito
Virgin mojito
21
Sýrová roláda III.
Sýrová roláda III.
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Drožďová pomazánka - Dědův recept
Drožďová pomazánka - Dědův recept
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně
Drožďová pomazánka - úplně jinak
Drožďová pomazánka - úplně jinak
Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
Drožďová pomazánka s pepřem
Drožďová pomazánka s pepřem
Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact