• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Drožďová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks droždí (Balíček)
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • sušené houby (Hrst)
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • polévkové koření
    • vegeta
    • kmín
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Na másle rozpustíme droždí. Až se odděluje od tuku přidáme mouku a připravíme zápražku. Opražíme a zalijeme vodou. Když se voda vaří, přidáme bujón, koření a houby. Vaříme houby doměkka. Poté do polévky rozkvedláme vejce. Nakonec dochutíme solí a vegetou, krátce povaříme a přidáme petrželku. Jako vložka se výborně hodí na kostičky nakrájený, osmažený chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Drožďová polévka s houbami a quinoou

Drožďová polévka s houbami a quinoou

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hofman72 | 19. 5. 2013 01:00

    Polevka je vyborna i bez mouky, vegety. Zbytecne toto pridavat a delat ze zdrave polevky, polevku nezdravou. Vegetu jsem nahradila ruznym druhem koreni a byla i tak vyborna.

  • Sabina Pišťáčková | 18. 8. 2009 13:01

    Polévka je naprosto skvělá...nedala jsem tam akorát houby kvůli synovi, ale jinak mohu doporučit!!!!

  • Lucie Strauchová | 25. 2. 2009 16:14

    Polívečku jsme měli tento týden, byla opravdu výborná, chutnala i synovi a manžel taky mlaskal, určitě se k tomu to receptu vrátím .Dávám za jedna

  • Lucie Strauchová | 23. 2. 2009 12:03

    Dovařeno i snězeno. tato polívka je opravdu výborná a jednoduchá. Chutanala i synovi, určitě se budeme k tomuto receptu vracet.

  • Lucie Strauchová | 23. 2. 2009 12:01

    Dovařeno a již i snězeno. Polívečka je opravdu výborná a jednoduchá. Chutnala i synovi, takže se budeme k tomuto receptu vracet. Dávám za jedna

  • Jana Chmelařová | 5. 7. 2007 15:28

    Rady : aby droždí neprskalo přikryjte nádobu sítkem,které dostanete koupit v dom. potřebáchmísto hladké mouky použijte krupici /lépe polévku zahustí/Sušené houby rozdrtím v jakémkoliv drtiči a pak je používám do všech pokrmůzeleninu používám naloženou v soli,kterou si připravim na podzim naloženou v soli a másledalší typy pro začínající kuchařky poskytnu

  • izabel | 12. 5. 2007 11:00

    je vyborna, akurat to drozdie velmi prska v tom oleji..ja som pridala este pol lyzicky kminu, oregano a zemiaky..no nedala som bujon vsetko som dosolila a dopeprila..ani polievkove korenie som nedavala a je vyborna :)

  • lenča | 8. 3. 2007 16:41

    Já dělám droždovou polévku trochu jinak:Uvařím vývvar,mezitím si v kastrůlku rozpustím trochu ramy,do toho dám rozpustit kostku droždí a odstavím.Po chvíli přidám vejce,rozšlehám jej,osolím,opepřím a přidám trochu strouhanky.Tuto směs přes sítko stěrkou přidávám do vývaru.Je to polévka našich babiček.

  • Lenka | 9. 1. 2007 11:46

    Dnes jsem uvařila - vynikající. Dlouho jsem tuto polévku neměla, tak přišla k chuti. Ještě jsem přidala trošku škvarků a libečku a nemělo to chybu.

  • Jana Studničná | 11. 3. 2006 20:18

    Polévku znám z dětství a po letech jsem se k ní dnes vrátila. Mně voní / včetně přípravy/, droždí jsme dala 3 kostky / krémovější/, houby vynechala a vejce na závěr jen jedno.Na talíři doplnila na kostky osmaženým rohlíkem. Polévka je vynikající a vitaminy B bohatá. Dobrou chuť!

  • Pavlína Votkeová | 11. 3. 2006 17:26

    Fakt mě tato polévka překvapila.Jen vydržet ten zápach při vaření. Ale výsledek za to stoprocentně stojí.

  • Danča Kejhová | 4. 2. 2006 12:45

    Dneska jsem ji uvařila příteli k obědu. Neměla jsem houby, i přesto je vynikající, místo petrželky jsem dala mraženou pažitku... MŇAMKA!

  • Liba od Mostu | 8. 1. 2006 12:49

    Tato polevka je velice dobra,i memu synovi moc chutnala.Je mnam,mnam.

  • Silvie z Jeseniku | 10. 4. 2005 00:23

    no ja to delala bez tech hub, jak jsem napsala vise...:-}}

  • Abies Alba | 6. 4. 2005 12:12

    Pokud se do jakéhokoli pokrmu dávají houby, měly by se povařit minimálně 20 minut (i ty sušené). Zničí se tím choroboplodné zárodky, mj. salmonely. Asi proto je tady tak dlouhá doba na vaření.

  • Silvie z Jeseniku | 6. 4. 2005 01:33

    navic doba pripravy mi trva ne 45 min ale sotva 20 min. coz mi prijde, ze bohate staci..pro provazeni..hezky den..

  • Silvie z Jeseniku | 6. 4. 2005 01:31

    polevka chutna vyborne i bez hub...deti ji maji velmi rady...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Máslo Masox Petrželka Polévkové koření Sůl Sušené houby Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
14
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová …
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Drožďová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact