• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Doutníčky - ořechové
Napište svůj komentář k receptu

Doutníčky - ořechové

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 340
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo nebo Hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g mleté vlašské ořechy
  • Poleva:
    • 1
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 1
      lžička máslo nebo 100% tuk
  • Náplň:
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 5
      ks žloutek
    • 60
      g hladká mouka
    • 4
      lžička cukr mletý
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, másla a ořechů si vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Formičky na doutníčky plníme těstem tak, že necháváme uvnitř důlek (nanaplníme je celé), jelikož se při pečení malinko zvednou a špatně by se pak plnily. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě dorůžova (10 - 12 minut), ještě teplé vyklopíme a pak necháme zchladnout.
2
**Náplň: ** ve vodní lázni svaříme smetanu, žloutky, cukr (20 dkg), mouku, za stálého míchání. Po vychladnutí přidáme do utřeného másla s cukrem (4 lžičky) a vymixujeme dohladka. Vychladlou náplní plníme doutníčky. Necháme vychladit. Ve vodní lázni (mikrovlnce) si rozehřejeme ledové kaštany s tukem, rozmícháme a pak konce doutníčků namáčíme do polevy. Necháme ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Doutníčky-kakaové

Doutníčky-kakaové

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Montana | 4. 7. 2011 23:12

    Dělala jsem i kakaové doutníčky. Mám z nich velkou radost a doufám, že mi do sešlosti vydžej.

  • recepty73
    recepty73 | 6. 2. 2011 18:39

    Tak to Vám bohužel nepomůžu :-( ,jelikož nikdy nedělám z jedné dávky a navíc s těstem plním i jiné formičky(ořechy,košíčky...)... ;-)

  • BastMetztli
    BastMetztli | 5. 2. 2011 21:56

    Mohu se zaptat, kolik slepebných doutníčků je z této dávky? Nevím, kolik si mám připravit formiček :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Smetana ke šlehání Tyčinky ledové kaštany Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

89
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
68
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…
60
Palačinky
Palačinky
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Dělal se Selenou Gomez i Demi Lovato… Ostravu roztančí maskovaná hvězda Marshmello!

Dělal se Selenou Gomez i Demi Lovato… Ostravu roztančí maskovaná hvězda Marshmello!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka),…
Double švestkový koláč
Double švestkový koláč
Doudlebské vdolky
Doudlebské vdolky
Doutníčky-kakaové
Doutníčky-kakaové
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská vánoční štola
Drážďanská vánoční štola
  • Recepty.cz
  • Doutníčky - ořechové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact