• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
Napište svůj komentář k receptu

Doubarevná roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doubarevná roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílá směs
    • 140
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce šleháme
    • 80
      kg hladká mouka
  • Tmavá směs
    • 5
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • 10
      g kakao
    • káva silná, vývar
    • 100
      g mleté ořechy
    • 5
      ks bílek
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • puding vařený - vychladlý, nakonec poleva

Postup přípravy receptu

1
Obě těsta šleháme zvlášť, ale zároveň, takže k tomu potřebujeme dva šlehače. Na plech dáme pečící papír. Napřed na plech nalejeme světlé těsto a potom opatrně sřídavě lžící dáváme tmavé, neroztíráme!!! Stáčí se tmavou hmotou dovnitř. Dáme do vyhřáté trouby asi 180 °C, sledujeme a pečeme asi 10-12 minut do zlatova.
2
Po upečení stočíme ještě za tepla i s papírem a chvilku necháme, pak rozmotáme a opatrně stáhneme z papíru. Po vychladnutí natřeme krém a stočíme a polejeme polevou. POZOR je to velmi křehké těsto, při stáčení se láme, nevadí, ještě na povrch se dá krém a tím se zahladí praskliny a pak poleva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 17. 9. 2007 08:46

    p.Patricie,moje poznámka neznamenala sympatie s komunisty,byl to vtip, při troše fantazie.PS

  • Patricie | 14. 9. 2007 19:32

    Terez , teď jsem si toho všimla patřilo to anonymu a né tobě přehlídla jsem se omlouvám se .

  • Hana M. | 14. 9. 2007 17:05

    Je to hrozný recept,je tolik chutných a dobrých.Proč zkoušet nějaké takyrecepty?

  • Tereza J. | 14. 9. 2007 13:43

    Patricie, smiem sa spýtať, kde ste nabrali v mojom príspevku normy a komunistov ?!? Poprosím vás, aby ste mi nevkladali do úst slová, ktoré som nenapísala.

  • Patricie | 14. 9. 2007 10:09

    Marto tak přesně to dělám a nejsi vůbec jízlivá

  • Patricie | 14. 9. 2007 09:59

    Nikdo vás k ničemu nenutí , to záleží na každé z vás jaký postup si zvolí. Jo a Terez ,normy netrhám a komunisty nemusím!!!

  • Vlaďka | 14. 9. 2007 09:44

    ...jo a potom umývám a umývám.... aneb proč to dělat jednoduše když to jde složitě.... V případě takového postupu nejdříve našlehám bílky do tuhého sněhu, potom vyšlehám žloutky s cukrem, popř. tukem a smíchám s ostatním

  • NMarta | 14. 9. 2007 09:34

    Nechci být jízlivá, ale já mám doma stolního robota a ruční šlehač. Tak opravdu dokážu šlehat dvě těsta současně! Jedno dám do robota a to druhé pomocí ručního šlehače! Stejně postupuji v případě: .....třeme žloutky s cukre a přidáme sníh z bílků.......

  • Anonym | 14. 9. 2007 07:18

    Terezko,souhals,představit si to ale umím,za komunismu by trhala normy:-DD.PS

  • barča | 13. 9. 2007 21:51

    Souhlas s Terezou , že není nutno šlehat zvlášť. Těch 9 vajec je určitě na jeden plech moc ( moje zkušenost je, že cca 4-5 stačí bohatě). A když už, nešlo by upect každé zvlášť a pak je dát sebe ?

  • lenka | 13. 9. 2007 21:39

    No,při představě 9 vajec,to je docela mazec.Dělám slavnostní roládu z 6 vajec a je tlustá na pět prstů.asi to zkusím,ale...9 vajec?

  • Katka Maršálková | 13. 9. 2007 15:08

    a proč nemůžu vyšlehat nejdřív světlé a pak tmavé těsto? Nebo naopak? :o)))

  • Hela - | 13. 9. 2007 13:21

    Proč 2 šlehače? Je přeci možné udělat si obě těsta a pak je dávat na plech. Chápu to tak, (protože se nemají roztírat) že se asi nemají ani slévat dohromady, tak se mají dávat lžící vedle sebe světlé a tmavé bochánky? Nebo má tmavé těsto na světlém vytvořit mramorování? Spíš bych měla obavu, jestli těsto celkem z 9 vajec není na jeden plech moc a jestli není moc na roládu vysoké.

  • Tereza J. | 13. 9. 2007 13:01

    Vlaďka, nekupujte ešte jeden šľahač, je to zbytočné :))) Kľudne vyšľahajte biele cest, nalejte na plech, potom urobte tmavé a pokračujte. Nič sa tomu bielemu cestu za tých pár minút nestane. Ostatne, chcela by som vídieť, ako Patricie sama šľahá dvoma šľahačmi naraz:))) Robím podobnú roládu, ale s iným krémom, pozrite Dvojbarevná piškotová roláda.

  • ferda | 13. 9. 2007 10:25

    POzvěte si sousedku i se šlehačem a pak jí to můžete oplatit...:-))

  • Zdena z JM | 13. 9. 2007 10:13

    Jsem zvědavá,jestli tento recept někdo vyzkouší.Ty dva šlehače,asi 4 ruce a ještě ta poznámka,že se těsto láme. No nevím,nevím.

  • Vlaďka | 13. 9. 2007 09:53

    Kristepane to si mám koupit ještě jeden šlehač?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Káva Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Puding Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Špaldové housky

Špaldové housky

Bedly na kmíně

Bedly na kmíně

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
26
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
21
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
18
Sušené maso
Sušené maso
17
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak se v jejím šatníku odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak se v jejím šatníku odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Missky od Makarenko v ráži: Sázka na brutální výstřihy!

Missky od Makarenko v ráži: Sázka na brutální výstřihy!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact