• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort Želvička
Napište svůj komentář k receptu

Dort Želvička

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Želvička
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g krupičková mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 200
      g zavařenina rybízová
    • 150
      g lučina
    • 250
      ml šlehačka
    • 60
      g moučkový cukr
    • čokoládová poleva na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Uděláme klasický piškot tak ze 4 vajec (4 žloutky utřeme se 80 g cukru, přidáme 80 g krupičkové mouky a sníh z bílků). Nejprve natřeme na pečící papír malý obdélníček tak 20 x 18 cm, ze kterého později vykrájíme ocásek, 4 nožky a 2 x hlavičku (ta se slepuje k sobě marmeládou). Stačí při 150 °C asi 6 minut.
2
Přední pacičky jsou vlastně ohnuté oválky - jako tlusté bumerangy, zadní nožky jsou oválky, ocásek kapička, která se dá špičkou ven. Ostatní těsto upečeme na plechu asi 35 x 29 cm na pečícím papíře (cca 12 minut). Potom plát pomažeme rybízovou zavařeninou a ještě teplý zavineme. Po vychladnuí nakrájíme na 1 cm silné plátky.
3
Skleněnou misku (o objemu asi 1,5 litru) vyložíme těmi kolečky, a to dno i celé stěny. Vnitřek se vyplní hmotou umixovanou z Lučiny, šlehačky (1/4 l) a cca 60 g cukru a 2 polévkovými lžícemi džemu. Nahoru opět kolečka rolády, pokryjeme potravinovou fólií a dáme na 24 hodin do ledničky zaležet. Potom vyklopíme na mísu, podsuneme pacičky a ocásek a do zářezu vpředu zasuneme slepenou hlavičku. Očka, drápky a mramorování na krunýři je čokoládovou polevou, ale může se i jen přilepit rozinka jako oko...
4
Je to trochu piplačka, ale dětem to udělá radost. Je možné do krému přidat i vrstvu ovoce (meruňek, ananasu nebo rybízu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želvička pro Natálku

Želvička pro Natálku

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 12:00

    Dostal jsem ho k narozeninám a byl opravdu vynikající :)

  • Ondráčková | 25. 2. 2012 21:38

    Moc hezký nápad s efektním výsledkem, který neměl dlouhého trvání :-D . Asi takto bych popsala narozeninovou želvu pro syna, která mi snad odpustila dvě zapíchnuté jedničky v krunýři ;-) :-D .

  • Simča S.
    Simča S. | 3. 6. 2011 18:40

    No jasně - prostě TVOJE želvička má nožičky a hlavičku zatažené :-). Asi as chudina něčeho lekla... :-D

  • Bu.blan | 3. 6. 2011 14:23

    Nědělala jsem ani nožky ani hlavu,jen poskládala všechno do mísy.Krém je výborný,pekla jsem z polohrubé mouky.Blanka

  • Bu.blan | 3. 6. 2011 14:23

    Nědělala jsem ani nožky ani hlavu,jen poskládala všechno do mísy.Krém je výborný,pekla jsem z polohrubé mouky.Blanka

  • Anonym | 9. 9. 2006 10:55

    Jaká je ta krupičková mouka?Hrubá

  • Simča Sládková | 8. 9. 2006 14:15

    Nepopírám, že mi inspirací byla želvička od Vitany, kterou jsem jedla na návštěvě. Jenže ta mi přišla příííííšerně přeslazená. Takže jsem to zkusila udělat bez polotovarů.... Normální piškot na roládu a krém alá české Tiramisu.... A mohu říct, že nám to chutnalo lépe, než ta "Vitaňácká" :-)))

  • PETRA | 22. 8. 2006 15:05

    JANI NENÍ TO NÁHODOU ŽELVIČKA Z VITANY? :)

  • Simča Sládková | 21. 8. 2006 00:17

    Jano, mohu garantovat, že ta "slanost" Lučiny je spíše ku prospěchu věci. Asi jako když osolí kuchařka mléko na krupičnou kaši :o)))

  • Jana | 15. 7. 2006 20:51

    Lučinu také nepoužívám,přijde mi slaná.

  • Di | 14. 3. 2006 16:15

    Vůbec ne, je to vlastně tučnější tvaroh. Já dělám z lučiny dorty s želatinou i tiramisu.

  • Danik | 13. 3. 2006 21:52

    Jenom jsem se chtěla zeptat jak je tam ta Lučina to je jako ten sýr?? to by bylo asi potom nějaké divné ne?

  • Veronika Dedková | 6. 12. 2005 10:30

    Vypada dost dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Dorty Pro děti Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Krupičková mouka Lučina Moučkový cukr Šlehačka Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
41
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
38
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
36
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panini s pestem a…
33
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Dort třípatrový
Dort třípatrový
Dort z OREO sušenek
Dort z OREO sušenek
Dort z termixu
Dort z termixu
Dort, jaký jste ještě neviděli
Dort, jaký jste ještě neviděli
Dortíček pro muže
Dortíček pro muže
Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Dort Želvička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact