• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort Želvička
Napište svůj komentář k receptu

Dort Želvička

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Želvička
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g krupičková mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 200
      g zavařenina rybízová
    • 150
      g lučina
    • 250
      ml šlehačka
    • 60
      g moučkový cukr
    • čokoládová poleva na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Uděláme klasický piškot tak ze 4 vajec (4 žloutky utřeme se 80 g cukru, přidáme 80 g krupičkové mouky a sníh z bílků). Nejprve natřeme na pečící papír malý obdélníček tak 20 x 18 cm, ze kterého později vykrájíme ocásek, 4 nožky a 2 x hlavičku (ta se slepuje k sobě marmeládou). Stačí při 150 °C asi 6 minut.
2
Přední pacičky jsou vlastně ohnuté oválky - jako tlusté bumerangy, zadní nožky jsou oválky, ocásek kapička, která se dá špičkou ven. Ostatní těsto upečeme na plechu asi 35 x 29 cm na pečícím papíře (cca 12 minut). Potom plát pomažeme rybízovou zavařeninou a ještě teplý zavineme. Po vychladnuí nakrájíme na 1 cm silné plátky.
3
Skleněnou misku (o objemu asi 1,5 litru) vyložíme těmi kolečky, a to dno i celé stěny. Vnitřek se vyplní hmotou umixovanou z Lučiny, šlehačky (1/4 l) a cca 60 g cukru a 2 polévkovými lžícemi džemu. Nahoru opět kolečka rolády, pokryjeme potravinovou fólií a dáme na 24 hodin do ledničky zaležet. Potom vyklopíme na mísu, podsuneme pacičky a ocásek a do zářezu vpředu zasuneme slepenou hlavičku. Očka, drápky a mramorování na krunýři je čokoládovou polevou, ale může se i jen přilepit rozinka jako oko...
4
Je to trochu piplačka, ale dětem to udělá radost. Je možné do krému přidat i vrstvu ovoce (meruňek, ananasu nebo rybízu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želvička pro Natálku

Želvička pro Natálku

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Smetanový Lotus dort

Smetanový Lotus dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 12:00

    Dostal jsem ho k narozeninám a byl opravdu vynikající :)

  • Ondráčková | 25. 2. 2012 21:38

    Moc hezký nápad s efektním výsledkem, který neměl dlouhého trvání :-D . Asi takto bych popsala narozeninovou želvu pro syna, která mi snad odpustila dvě zapíchnuté jedničky v krunýři ;-) :-D .

  • Simča S.
    Simča S. | 3. 6. 2011 18:40

    No jasně - prostě TVOJE želvička má nožičky a hlavičku zatažené :-). Asi as chudina něčeho lekla... :-D

  • Bu.blan | 3. 6. 2011 14:23

    Nědělala jsem ani nožky ani hlavu,jen poskládala všechno do mísy.Krém je výborný,pekla jsem z polohrubé mouky.Blanka

  • Bu.blan | 3. 6. 2011 14:23

    Nědělala jsem ani nožky ani hlavu,jen poskládala všechno do mísy.Krém je výborný,pekla jsem z polohrubé mouky.Blanka

  • Anonym | 9. 9. 2006 10:55

    Jaká je ta krupičková mouka?Hrubá

  • Simča Sládková | 8. 9. 2006 14:15

    Nepopírám, že mi inspirací byla želvička od Vitany, kterou jsem jedla na návštěvě. Jenže ta mi přišla příííííšerně přeslazená. Takže jsem to zkusila udělat bez polotovarů.... Normální piškot na roládu a krém alá české Tiramisu.... A mohu říct, že nám to chutnalo lépe, než ta "Vitaňácká" :-)))

  • PETRA | 22. 8. 2006 15:05

    JANI NENÍ TO NÁHODOU ŽELVIČKA Z VITANY? :)

  • Simča Sládková | 21. 8. 2006 00:17

    Jano, mohu garantovat, že ta "slanost" Lučiny je spíše ku prospěchu věci. Asi jako když osolí kuchařka mléko na krupičnou kaši :o)))

  • Jana | 15. 7. 2006 20:51

    Lučinu také nepoužívám,přijde mi slaná.

  • Di | 14. 3. 2006 16:15

    Vůbec ne, je to vlastně tučnější tvaroh. Já dělám z lučiny dorty s želatinou i tiramisu.

  • Danik | 13. 3. 2006 21:52

    Jenom jsem se chtěla zeptat jak je tam ta Lučina to je jako ten sýr?? to by bylo asi potom nějaké divné ne?

  • Veronika Dedková | 6. 12. 2005 10:30

    Vypada dost dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Dorty Pro děti Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Krupičková mouka Lučina Moučkový cukr Šlehačka Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
17
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
17
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
17
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
15
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Dort třípatrový
Dort třípatrový
Dort z OREO sušenek
Dort z OREO sušenek
Dort z termixu
Dort z termixu
Dort, jaký jste ještě neviděli
Dort, jaký jste ještě neviděli
Dortíček pro muže
Dortíček pro muže
Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Dort Želvička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact